AESCIN

Mymedabc.com

Aescin ialah saponin di dalam chestnut kuda digunakan untuk ciri-ciri perubatan dalam banyak ubat-ubat herba. Salah satu ciri-ciri yang paling penting dalam aescin adalah keupayaan untuk mencerut saluran darah (harta astringen), membuat mereka kurang bocor dan mengurangkan cara ini bengkak [6], meningkatkan juga nada vena [7]. Ini harta vasoconstriction adalah sama dengan yang kita lihat dengan tannin hadir dalam wain dan Witch hazel.

Antara komponen-komponen aktif chestnut Kuda, kita perlu menonjolkan Aescin, diekstrak daripada kotiledon dan digunakan untuk merawat gangguan vaskular [2]. Aescin adalah hadiah saponin dalam chestnut digunakan untuk ciri-ciri perubatan dalam banyak ubat-ubat herba. Salah satu ciri-ciri yang paling penting dalam aescin adalah keupayaan mengerut salur-salur darah, menjadikan mereka kurang bocor dan mengurangkan cara ini bengkak [6], meningkatkan juga nada vena [7].

Aescin gel atau krim aescin digunakan untuk merawat vena dan peredaran mikro-apa perubahan (vena varikos, kekurangan vena kronik) dan lain-lain penyakit peredaran mikro sama [8]. Ia seolah-olah bahawa hartanah tersebut dikenakan disebabkan oleh kehadiran escinates.

Sekurang-kurangnya satu kajian ke atas kesan perlindungan Aescin kepada kecederaan hati yang disebabkan pada tikus menunjukkan bahawa aescin dikenakan kesan perlindungan ke atas kecederaan hati endotoksin yang disebabkan [11].

VIDEO AESCIN

Mymedabc.com