BACAMPICILLIN

Mymedabc.com

APAKAH MAKLUMAT YANG PALING PENTING YANG PERLU SAYA TAHU TENTANG BACAMPICILLIN?

Ambil semua Bacampicillin yang telah ditetapkan untuk anda walaupun anda mula berasa lebih baik. Simptom anda boleh mula untuk meningkatkan sebelum jangkitan benar-benar dirawat.

Slideshow: Parenting Amali: Perubatan yang biasa yang boleh menjejaskan Bayi Anda

Bacampicillin boleh mengurangkan keberkesanan pil kawalan kelahiran. Gunakan kaedah kedua untuk kawalan kelahiran semasa mengambil Bacampicillin untuk memastikan perlindungan daripada kehamilan yang tidak diingini.

APAKAH YANG PERLU SAYA BINCANGKAN DENGAN KESIHATAN SAYA SEBELUM MENGAMBIL BACAMPICILLIN?

Jika anda pernah mempunyai reaksi alahan kepada penisilin lain atau ke cephalosporin, jangan mengambil Bacampicillin tanpa terlebih dahulu berbincang dengan doktor anda.

Sebelum mengambil ubat ini, beritahu doktor anda jika anda mempunyai penyakit buah pinggang, perut atau penyakit usus, atau mononucleosis berjangkit. Anda mungkin tidak dapat mengambil Bacampicillin kerana peningkatan risiko kesan sampingan.

Jika anda menghidap diabetes, beberapa ujian glukosa air kencing boleh memberikan hasil positif palsu semasa anda mengambil Bacampicillin.

Bacampicillin adalah dalam kategori kehamilan FDA B. Ini bermakna bahawa ia dijangka tidak akan membahayakan bayi dalam kandungan. Jangan, bagaimanapun, mengambil Bacampicillin tanpa terlebih dahulu berbincang dengan doktor anda jika anda mengandung atau boleh hamil semasa rawatan.

Bacampicillin mengalir ke dalam susu ibu dan boleh memberi kesan kepada bayi yang menyusu, walaupun ia tidak dijangka akan memudaratkan. Jangan mengambil ubat ini tanpa berbincang dengan doktor anda jika anda menyusukan bayi.

BAGAIMANA SAYA PERLU MENGAMBIL BACAMPICILLIN?

Ambil Bacampicillin seperti yang diarahkan oleh doktor anda. Jika anda tidak faham arahan ini, tanya ahli farmasi, jururawat, atau doktor untuk menjelaskan kepada anda.

Ambil setiap dos dengan segelas penuh air.

Bacampicillin boleh diambil dengan atau tanpa makanan.

Bacampicillin perlu diambil pada jangka masa yang sama rata dijarakkan sepanjang hari dan malam untuk memastikan tahap ubat dalam darah anda cukup tinggi untuk merawat jangkitan.

Ambil semua Bacampicillin yang telah ditetapkan untuk anda walaupun anda mula berasa lebih baik. Simptom anda boleh mula untuk meningkatkan sebelum jangkitan benar-benar dirawat.

Ia adalah penting untuk mengambil Bacampicillin kerap untuk mendapatkan manfaat yang paling.

Simpan tablet pada suhu bilik jauh dari kelembapan dan haba.

APA YANG AKAN BERLAKU SEKIRANYA SAYA TERTINGGAL SATU DOS?

Ambil dos tertinggal sebaik sahaja anda teringat. Walau bagaimanapun, jika ia hampir masa untuk dos seterusnya, abaikan dos yang anda tidak dijawab dan mengambil hanya dos yang dijadualkan secara tetap akan datang. Jangan ambil dos berganda ubat ini kecuali diarahkan oleh doktor anda.

Jika anda hanya terlepas satu dos, ambil yang lain daripada dos yang dijadualkan untuk hari selang di sama rata dijarakkan.

APAKAH YANG AKAN BERLAKU JIKA SAYA BERLEBIHAN?

Dapatkan rawatan perubatan kecemasan jika berlebihan disyaki.

Gejala dos berlebihan Bacampicillin termasuk kekejangan otot atau lemah, sakit atau bergerak-gerak, sakit di jari atau jari kaki, hilang deria rasa di jari tangan atau kaki, sawan, kekeliruan, koma, dan pergolakan.

APA YANG PERLU SAYA ELAKKAN SEMASA MENGAMBIL BACAMPICILLIN?

Alkohol boleh merengsakan perut jika diambil dengan Bacampicillin, jadi gunakan ia dengan kesederhanaan.

KESAN SAMPINGAN BACAMPICILLIN

Jika anda mengalami apa-apa kesan sampingan yang serius berikut, berhenti mengambil Bacampicillin dan dapatkan rawatan perubatan kecemasan atau hubungi immediatley doktor anda:

 • reaksi alahan (sesak nafas; penutupan tekak; gatal-gatal, bengkak pada bibir, muka, atau lidah; ruam; atau pengsan);
 • sawan;
 • teruk cirit-birit berair dan kekejangan perut; atau
 • pendarahan yang luar biasa atau lebam.

Lain-lain kesan sampingan, kurang serius mungkin lebih cenderung untuk berlaku. Terus mengambil Bacampicillin dan berbincang dengan doktor anda jika anda mengalami

 • rasa loya, muntah-muntah, cirit-birit atau sakit perut;
 • tompok putih pada lidah (seriawan / jangkitan yis);
 • gatal-gatal atau pelepasan faraj (jangkitan yis faraj); atau
 • hitam, “berbulu” lidah atau mulut yang sakit atau lidah.

Kesan-kesan sampingan selain daripada yang disenaraikan di sini juga boleh berlaku. Berbincang dengan doktor anda mengenai sebarang kesan sampingan yang kelihatan luar biasa atau yang amat mengganggu.

Lihat juga: Kesan-kesan sampingan (dalam lebih banyak maklumat)

BACAMPICILLIN MAKLUMAT DOS

Dos Dewasa yang biasa untuk Upper Respiratory Tract Infection:

400 hingga 800 mg setiap 12 jam selama 7 hingga 10 hari, bergantung kepada jenis dan keterukan jangkitan.

Bacampicillin tidak lagi dipasarkan di Amerika Syarikat.

Dos Dewasa yang biasa untuk gonococcal Jangkitan – tidak rumit:

1,6 g secara lisan campur 1 g probenecid sebagai dos tunggal.

Bacampicillin tidak lagi dipasarkan di Amerika Syarikat.

Dos Dewasa yang biasa untuk Otitis Media:

400 hingga 800 mg setiap 12 jam selama 10 hingga 14 hari, bergantung kepada jenis dan keterukan jangkitan.

Bacampicillin tidak lagi dipasarkan di Amerika Syarikat.

Dos Dewasa yang biasa untuk Cystitis:

400 mg setiap 12 jam untuk 3-7 hari, bergantung kepada jenis dan keterukan jangkitan.

Bacampicillin tidak lagi dipasarkan di Amerika Syarikat.

Dos Dewasa yang biasa untuk Pneumonia:

800 mg setiap 12 jam. Therapy perlu diteruskan selama 7 hari jika pneumonia pneumokokal disyaki atau sehingga 21 hari jika organisma lain yang bertanggungjawab.

Bacampicillin tidak lagi dipasarkan di Amerika Syarikat.

Dos Dewasa yang biasa untuk kulit atau tisu lembut Jangkitan:

400 hingga 800 mg setiap 12 jam selama 7 hingga 10 hari atau 3 hari selepas ketetapan keradangan akut, bergantung kepada jenis dan keterukan jangkitan.

Bacampicillin tidak lagi dipasarkan di Amerika Syarikat.

Dos Pediatric biasa untuk kulit dan Struktur Jangkitan:

Anak-anak> 25 kg: 25 mg / kg / hari dalam 2 dos dibahagikan sama pada 12 selang jam.

Bacampicillin tidak lagi dipasarkan di Amerika Syarikat.

Dos Pediatric biasa untuk Pneumonia:

Anak-anak> 25 kg: 50 mg / kg / hari dalam 2 dos dibahagikan sama pada 12 selang jam.

Bacampicillin tidak lagi dipasarkan di Amerika Syarikat.

APAKAH UBAT LAIN YANG AKAN MENJEJASKAN BACAMPICILLIN?

Sebelum mengambil Bacampicillin, beritahu doktor anda jika anda mengambil mana-mana ubat yang berikut:

 • cholestyramine (Questran) atau colestipol (Colestid);
 • methotrexate (Rheumatrex, Trexall);
 • allopurinol (Zyloprim);
 • probenecid (Benemid)
 • antibiotik lain (yang sama atau untuk jangkitan yang berbeza) seperti erythromycin (Ery-Tab, E-MYCIN, EES, lain-lain), tetracycline (Sumycin, lain-lain), minocycline (Minocin), doxycycline (Doryx, Vibramycin, lain-lain), atau apa-apa antibiotik lain.

Bacampicillin boleh mengurangkan keberkesanan pil kawalan kelahiran. Gunakan kaedah kedua untuk kawalan kelahiran semasa mengambil Bacampicillin untuk memastikan perlindungan daripada kehamilan yang tidak diingini.

Dadah selain daripada yang disenaraikan di sini juga boleh berinteraksi dengan Bacampicillin.Berbincang dengan doktor dan ahli farmasi anda sebelum mengambil sebarang preskripsi atau over-the-kaunter ubat-ubatan, termasuk vitamin, mineral, dan produk herba.

DI MANA SAYA BOLEH MENDAPATKAN MAKLUMAT LANJUT?

 • ahli farmasi anda mempunyai maklumat tambahan mengenai Bacampicillin ditulis untuk profesional kesihatan yang anda boleh membaca.

APAKAH UBAT-UBAT SAYA KELIHATAN SEPERTI?

Bacampicillin boleh didapati dengan preskripsi di bawah jenama Spectrobid. jenama atau generik formulasi lain juga boleh disediakan. Tanya ahli farmasi anda apa-apa soalan yang anda ada tentang ubat ini, terutamanya jika ia adalah baru kepada anda.

 • Spectrobid 400, putih, tablet bersalut filem mg-bujur
 • Ingat, menyimpan ini dan semua ubat-ubatan lain daripada jangkauan kanak-kanak, tidak pernah berkongsi ubat anda dengan orang lain, dan menggunakan ubat ini hanya untuk petunjuk yang ditetapkan.
 • Penafian: Segala usaha telah dibuat untuk memastikan bahawa maklumat yang diberikan oleh Cerner Multum, Inc. ( ‘Multum’) adalah tepat, up-to-date, dan lengkap, tetapi tiada jaminan dibuat bagi maksud itu. maklumat ubat yang terkandung di sini adalah masa sensitif.maklumat Multum telah disusun untuk digunakan oleh pengamal penjagaan kesihatan dan pengguna di Amerika Syarikat dan oleh itu Multum tidak menjamin bahawa menggunakan di luar Amerika Syarikat adalah sesuai, kecuali dinyatakan secara khusus sebaliknya. maklumat dadah Multum ini tidak menyokong dadah, mendiagnosis pesakit atau mengesyorkan terapi.maklumat dadah Multum adalah satu sumber maklumat yang direka untuk membantu pengamal penjagaan kesihatan berlesen dalam penjagaan pesakit mereka dan / atau untuk melayani pengguna melihat perkhidmatan ini sebagai tambahan kepada, dan bukan pengganti bagi, kepakaran, kemahiran, pengetahuan dan pertimbangan pengamal penjagaan kesihatan.Ketiadaan amaran untuk ubat tertentu atau kombinasi ubat sama sekali tidak boleh dianggap untuk menunjukkan bahawa kombinasi dadah atau dadah adalah selamat, berkesan atau sesuai bagi mana-mana pesakit diberikan. Multum tidak menanggung apa-apa tanggungjawab bagi apa-apa aspek penjagaan kesihatan ditadbir dengan bantuan maklumat Multum menyediakan. Maklumat yang terkandung dalam dokumen ini adalah tidak bertujuan untuk meliputi semua kegunaan yang mungkin, arah, langkah berjaga-jaga, amaran, interaksi dadah, reaksi alahan, atau kesan buruk. Jika anda mempunyai soalan mengenai ubat-ubatan yang anda ambil, periksa dengan doktor, jururawat atau ahli farmasi.

VIDEO BACAMPICILLIN

Mymedabc.com