CHOLINE ALFOSCERATE

Mymedabc.com

KERJA ALFOSCERATE BAGAIMANA CHOLINE

Choline alfoscerate ialah fosforus-lipid yang diperlukan untuk pembinaan membran sel, dan mampu yang cepat diserap sebagai choline dan menyeberangi halangan darah otak.

Selain itu, ia adalah yang paling aktif choline yang mengandungi phospholipid dalam meningkatkan tahap asetilkolina di dalam otak.

KESAN ALFOSCERATE CHOLINE

Kajian yang dijalankan sebelum 2001, termasuk sejumlah 1570 pesakit dengan demensia vaskular, degeneratif, atau asal campuran, menunjukkan bahawa rawatan dengan choline alfoscerate bertambah baik status klinikal pesakit, khususnya yang berkaitan dengan memori dan perhatian.Berbanding dengan asetil-carnitine choline alfoscerate mempunyai kesan yang lebih baik dan lebih tahan lama.

Choline dan lesitin, tidak mungkin untuk meningkatkan tahap asetilkolina di dalam otak, tetapi itu alfoscerate choline mungkin mempunyai keupayaan ini.

alfoscerate Choline, pada defisit kognitif dalam penyakit Alzheimer yang berkaitan dengan kecederaan serebrovaskular, rawatan pesakit dengan Donepezil dan choline alfoscerate membawa kepada lebih banyak peningkatan dalam skor pada beberapa skala (Peperiksaan Negeri Mini-Mental, Aktiviti Kehidupan Harian, Neuropsychiatric Inventory) daripada dengan Donepezil sahaja selepas 3 dan 6 bulan rawatan.

PENGGUNAAN CHOLINE ALFOSCERATE

Kanak-kanak dan wanita hamil harus mengelak daripada mengambil Choline alfoscerate, kerana tidak ada data keselamatan boleh didapati.

Keputusan awal ASCOMALVA yang (persatuan antara perencat kolinesterase dan pembuka tirai cholinergic, choline alfoscerate, pada defisit kognitif dalam penyakit Alzheimer yang berkaitan dengan kecederaan serebrovaskular) percubaan menunjukkan bahawa choline alfoscerate, yang dikaitkan dengan standard terapi kolinesterase inhibitor, boleh mewakili pilihan terapeutik untuk meningkatkan kesan-kesan berfaedah terapi cholinergic pada pesakit dengan penyakit Alzheimer dan kerosakan serebrovaskular serentak.

KESELAMATAN

Rat (Oral):

Ketoksikan akut ujian LD50 10,000mg / kg

26-minggu repeatedtoxicity NOAEL> 100mg / hari

Kajian klinikal telah diuji sehingga 1200 mg / orang / hari sehingga 6 bulan. Beberapa kajian telah melaporkan tiada kesan kesihatan buruk Choline alfoscerate atau mildeffects atau toleransi keseluruhan dikatakan baik.

Bilangan yang besar ujian klinikal di mana tiada atau ringan kesan kesihatan yang buruk diperhatikan telah membawa kepada kesimpulan keselamatan pada dos 1200 mg / orang / hari.

Mymedabc.com