CITICOLINE

Mymedabc.com

Minyak ganja, walaupun dilakukan dengan CBD tinggi jenis kandungan ganja juga tinggi dalam THC dan untuk ramai pesakit kanser yang telah tidak digunakan ganja sebelum dan oleh itu mempunyai toleransi yang rendah kepada psychoactivity THC di otak ini boleh menjadi kesan sampingan yang tidak menyenangkan, begitu juga ini boleh menjadi masalah apabila kanak-kanak yang ditetapkan ganja perubatan. Terdapat, bagaimanapun, adalah tambahan yang boleh dipesan dalam talian yang dipanggil Citicoline terdapat di 250 atau 500 mg – diambil sejam sebelum ganja ditelan, sama ada minyak atau rawatan berasaskan herba, ia sangat mengurangkan kesan psikoaktif THC ini. Ia boleh didapati pada preskripsi di banyak negara Eropah, bagaimanapun, Citicoline juga dipasarkan sebagai makanan tambahan, walaupun asalnya dibangunkan di Jepun untuk membantu mangsa strok. Citicoline boleh didapati dalam talian dan di kedai-kedai di lebih 70 negara di bawah pelbagai jenama seperti Ceraxon, Cognizin, NeurAxon dan Somazina.

Institut Kebangsaan Amerika Syarikat Drug Abuse (NIDA) telah mengiktiraf nilai tambahan dalam mengurangkan kesan Of THC dan telah menjalankan ujian pada Citacoline, bagaimanapun, asas ujian ini adalah untuk menentukan jika bahan kimia akan membantu untuk ‘mengubati’ individu yang mereka dakwa sebagai ganja bergantung. Mereka dikeluarkan suatu permintaan penyertaan dalam November 2012 (ID: NCT00158249) meminta sukarelawan dan ditakrifkan ‘berat’ cannabis pengguna sebagai individu yang merokok 10 ganja rokok (sendi) seminggu.

Hakikatnya adalah bahawa ganja tidak menyebabkan pergantungan dan ini telah terbukti dalam banyak ujian klinikal, terdapat kemungkinan bahawa pengguna kronik boleh membangunkan keperluan psikologi untuk kesan ganja merokok, bagaimanapun, terdapat gejala hanya kecil apabila penggunaan ganja adalah dihentikan. Pengambilan 10 sendi ganja seminggu tidak menggunakan berat dan sinis akan berhujah bahawa ujian ini adalah diilhamkan oleh pelobi farmaseutikal untuk terus maklumat yang salah yang diperlukan untuk menafikan ganja sebagai ubat diperolehi secara percuma.

Citicolene tidak toksik, walaupun ia boleh mengganggu sesetengah orang perut jika dos yang besar diambil. Ia adalah dinasihatkan untuk titrate diri, iaitu bermula dengan dos kecil 250 mg dan meningkatkan dos perlahan-lahan sehingga kesan yang diingini tercapai. Satu dos tunggal Citicolene diambil satu jam sebelum meminum minyak ganja hendaklah mencukupi bagi membolehkan pengguna yang tidak membina toleransi untuk THC untuk selesa mengambil rawatan anti kanser mereka tanpa apa-apa kesan sampingan.

dos

Dos oral paling berkesan untuk pengguna ganja adalah antara 250 dan 500 mg diambil satu jam sebelum rawatan. Ini adalah dos yang rendah apabila anda mempertimbangkan banyak strok dan pesakit Alzheimers boleh mengambil masa sehingga 2000 mg.

Kesan sampingan

Citicoline mempunyai profil ketoksikan yang sangat rendah pada haiwan dan manusia. Secara klinikal, dos 2000 mg sehari telah diperhatikan dan diluluskan. kesan buruk Minor paling biasa termasuk sakit perut dan cirit-birit.

Mymedabc.com