DIPHENHYDRAMINE

Mymedabc.com

Diphenhydramine (Benadryl, Dimedrol, Daedalon dan Nytol) digunakan untuk merawat bersin, hidung berair, mata berair, gatal-gatal, ruam kulit, gatal-gatal, dan gejala-gejala selsema atau alergi. Ia adalah antihistamin generasi pertama yang mempunyai anticholinergenic, kebolehan mencegah batuk, antiemetic, dan sifat-sifat sedatif. Penyelesaian suntikan daripada Diphenhydramine boleh digunakan untuk kawalan segera alergen mengancam nyawa seperti sengatan lebah, pendedahan kepada kacang atau susu getah, sebagai tambahan kepada adrenalina. [1]
Diphenhydramine adalah antihistamin, bermakna ia menghalang kesan histamin pada H1 tapak reseptor, dan digunakan untuk pelbagai kesan, daripada alahan dan gatal-gatal relief, tidur membantu, untuk melegakan rasa loya. Walau bagaimanapun, di samping kesan antihistamin, ia juga mempunyai kuat, kesan antikolinergik. Ini dapat dicapai oleh antagonization asetilkolina neurotransmitter – khususnya, reseptor asetilkolin muscarinic – mAChR). Asetilkolin dikaitkan dengan banyak, fungsi tubuh, penting (seperti degupan jantung, rembesan air liur dan peluh, peraturan kawalan motor, dan pengawalseliaan Elektrolit).

Pada dos yang tinggi – Antagonization asetilkolina boleh menyebabkan kecelaruan menarik bahawa beberapa mencari menyeronokkan. Walau bagaimanapun, terdapat juga banyak kesan sampingan yang dikaitkan dengan keadaan ini yang akan menghalang ramai orang daripada menggunakan dadah. ketoksikan antikolinergik boleh berlaku dari penggunaan Diphenhydramine.Kes-kes Diphenhydramine menyebabkan ketoksikan antikolinergik telah dilaporkan pada dos serendah 400 SKM. Penggunaan berlebihan Diphenhydramine oleh itu terhalang oleh kebanyakan doktor.

Artikel ini akan pergi ke kedalaman mengenai kegunaan rekreasi dan bahaya diphenhydramine, tetapi ambil perhatian bahawa maklumat di sini juga akan memohon kepada Dimenhydrinate ubat yang biasa digunakan. Lihat “bentuk-bentuk yang berbeza …” untuk mengetahui lebih lanjut tentang perbezaan antara ubat-ubatan ini. Walau bagaimanapun, selain daripada dos, semua maklumat tentang diphenhydramine akan diterjemahkan kepada Dimenhydrinate.

AMARAN

Sebelum seorang pun perlu mengambil kira penggunaan diphenhydramine, mereka perlu membaca cadangan ini:1. Mulakan dengan dos yang rendah dan bekerja. Orang sering mempunyai reaksi berbeza secara drastik untuk dos yang sama. Semasa membaca laporan pengalaman boleh memberi idea tentang apa dos yang menghasilkan apa kesan, tidak ada jaminan mereka akan diterjemahkan kepada anda.

2. Gunakan lawatan sitter sedar jika boleh. Pada dos yang tinggi, kecelaruan yang dihasilkan oleh dadah ini boleh membuat ia mustahil untuk membezakan antara halusinasi dan realiti. Orang telah dikenali untuk mencapai ke dalam api yang terbakar, pemikiran mereka telah meraih pensil kira meja mereka.

3. Kesan mabuk yang sangat tidak menyenangkan adalah dijangkakan untuk hari selepas.Mengharapkan mulut kering, rasa loya, muntah-muntah, mata kering, rasa buruk dalam mulut, penyakit kuning (kekuningan pada kulit), sensitif kepada cahaya dan bunyi, membakar atau rasa gatal-gatal di dalam otak, lesu, hilang kawalan motor, dan kemungkinan dehidrasi. Minum banyak air dan merancang untuk melakukan apa-apa tetapi meletakkan di tempat tidur atau dua hari berikutnya. Ramai pengguna mengatakan bahawa mabuk tidak bernilai pengalaman. Jangan memandu, mengendalikan mesin HEAVY, SWIM, tangga CLIMB, ATAU MANA-MANA DO BURUH LAIN INTENSIF TUGAS HARI BERIKUT!

DOS DAN TIMELINE

Diphenhydramine dan rakan sejawatannya, Dimenhydrinate (lihat “Bentuk yang berbeza …” seksyen) boleh dibeli di kaunter di farmasi atau kedai runcit hampir di seluruh dunia dalam bentuk pil. Ini dos yang perlu memberi satu anggaran kasar berapa banyak untuk mengambil.Perhatikan bahawa ia adalah mungkin salah satu mungkin mempunyai alahan kepada ubat ini.Satu tidak perlu mengambil dos yang besar sebelum setelah mencuba dos yang sangat kecil dengan sendiri sebelum ini.

Diphenhydramine biasanya datang dalam 25 atau 50mg dos. Jadual berikut perlu memberi idea tentang berapa banyak pil seseorang itu perlu mengambil bergantung kepada kesan yang mereka cari.

Diphenhydramine Dos
Light: 25 – 150 mg
Sederhana: 150 – 350 mg
Strong: 250 – 500 mg
Sangat Kuat: 400 – 800 mg
Berbahaya: 800 + mg

Setakat yang dos dan kesan pergi,
100mg: mengantuk, mungkin beberapa halusinasi audio. Ia akan menjadi sukar untuk berjaga.

200mg: ubat pelali dan kecelaruan ringan, halusinasi ringan seperti bug terbang merentasi medan penglihatan dan perkara-perkara seumpamanya. Mereka akan muncul dan hilang sebelum anda benar-benar menangkap apa yang sedang berlaku.

300mg: Sama seperti 200mg kecuali lebih sengit. kecelaruan yang pasti dan kesukaran motivasi diri untuk berjaga. Visual adalah lebih hadir. Anda mungkin melihat bug merangkak dalam kulit anda dan dapat memahami beberapa perkara seperti bug sebelum anda tidur. Perkara-perkara yang benar-benar ada mungkin mempunyai ekspresi muka yang berbeza. halusinasi audio.drymouth sengit dan tidak selesa.

400mg: kecelaruan sengit. Gejala yang hampir sama dengan skizofrenia. Anda akan melihat orang lulus oleh yang tidak wujud. Jika anda menutup mata anda, anda akan berfikir anda berada di tempat yang berbeza. Gagap dan kegelisahan berlaku. kenaikan kadar jantung dan ia sukar untuk mendapatkan selesa. Mengejutkan dan persepsi kedalaman akan berlaku.

500mg: kecelaruan Sangat sengit. Berjalan adalah semakin sukar. Walls akan mempunyai corak, benda-benda rawak akan muncul dan orang palsu akan dilihat dan akan bertutur dengan anda.Ucapan dan fungsi motor adalah amat sukar, dan tidak lebih daripada hal mengomel akan keluar paling banyak. Anda akan fikir anda berada dalam satu tempat pada masa yang berlainan hari, maka dengan cepat berkelip ke tempat lain. Tinggal di satu tempat pada satu masa untuk kira-kira satu minit. Ia menjadi sangat tidak selesa dan tidur akan menjadi sukar. Anda tidak akan tahu jika anda terjaga atau bermimpi, dan jika tidak berbaring di atas katil “sleepwalking” mungkin berlaku, tetapi anda akan terlanggar dinding dan tidak dapat memahami di mana anda akan pergi.Drymouth kelihatan uncurable, tidak kira berapa banyak air. penyakit mungkin.

Apa-apa lebih 600mg boleh menyebabkan pitam dan berbahaya untuk jantung, terutama tanpa kesabaran. Walaupun orang telah mengambil alih 1g dan terselamat, tetapi ingat sangat sedikit perjalanan mereka, dan tidak ingat apa yang realiti atau halusinasi.

Nota: Senarai yang dinyatakan di atas adalah kesan umum. Semua orang bertindak balas secara berbeza kepada diphenhydramine, tetapi selepas membaca perjalanan pelbagai laporan ini adalah kesan yang paling biasa.

dos yang berkesan berbeza dari seorang ke seorang, berdasarkan faktor-faktor seperti berat badan, toleransi, dan tidak diketahui lain. Tidak ada orang yang mengambil dos yang lebih tinggi daripada 800 mg dan menjadi baik, tetapi apabila seseorang mendapat untuk dos yang tinggi, ia bermula untuk meletakkan tekanan pada hati mereka. Sesetengah mungkin mengambil 500mg satu malam dan tidak mencapai kesan yang diingini, dan kemudian pada malam yang lain mengambil dos yang sama dan menjadi terharu. Kimia ini cenderung untuk berada di pihak yang lebih gelap dan sangat rawak dan merupakan sebahagian daripada sebab mengapa popularitinya adalah rendah.

Toleransi berkembang sangat cepat untuk diphenhydramine dan seolah-olah hilang perlahan-lahan, jadi ia adalah idea yang baik untuk ruang di perjalanan diphenhydramine bukannya meningkatkan dos seseorang untuk mengimbangi toleransi ini. Pampasan boleh menjadi berbahaya, kerana ia adalah mustahil untuk memberitahu pada tepat apa dos diphenhydramine akan menjadi merbahaya kepada kesihatan seseorang.

dos Dimenhydrinate lebih kurang dua kali orang-orang yang dos diphenhydramine, kerana terdapat 29 mg diphenhydramine setiap 50 mg Dimenhydrinate.

Dimenhydrinate Dos
Light: 50 – 300 mg
Sederhana 250 – 650 mg
Kuat: 450-900 mg
Sangat Kuat: 700 – 1400 mg
Berbahaya: 1400 + mg

Garis masa diphenhydramine boleh berbeza bergantung kepada faktor-faktor yang sama dengan dos. Ia boleh mengambil masa selama sekitar 30 minit hingga dua jam untuk datang, jadi seseorang itu perlu menjadi sangat teragak-agak untuk redose jika mereka tidak mendapat kesan yang mereka inginkan. Pengalaman penuh biasanya berlangsung selama 4-8 jam, tetapi dalam kes-kes toleransi, secara drastik kesan yang berbeza boleh berlaku. Bagi sesetengah pengguna, mereka mungkin mendapati diri mereka kembali pada garis dasar dalam tempoh dua jam.Terdapat juga kes di mana subjek yang mengambil 600 mg diphenhydramine, merasakan apa-apa untuk beberapa jam, redosed 600 mg lain, dan kemudian bangun untuk mendapati diri mereka di hospital, selain hampir meninggal dunia akibat kegagalan jantung. Ia adalah jelas bahawa ini tidak adalah ubat yang boleh dipandang ringan.

Juga ambil perhatian bahawa Dimenhydrinate mempunyai garis masa yang lebih perlahan sedikit daripada diphenhydramine, kerana tubuh seseorang mempunyai untuk memisahkan kedua-dua bahagian molekul (diphenhydramine dan perangsang yang lemah).

Walaupun pengguna boleh merasa pada garis dasar selepas lima atau lebih jam, kesan yang sangat halus sering berterusan selama 24 jam, dan dalam kes-kes yang jarang berlaku walaupun beberapa hari.

KESAN DIPHENHYDRAMINE

Kesan Positif
– Ketenangan otot
– penghargaan Muzik – Kesan ini berbeza-beza dari seorang ke seorang, tetapi secara umumnya bersetuju bahawa diphenhydramine tidak meningkatkan muzik. Ada pelbagai komen termasuk “mendengar mana-mana lagu bunyi seperti anda sedang mendengar buat kali pertama, ia tidak pernah membosankan,” “ia melicinkan keluar muzik dan menjadikannya lebih menyeronokkan.” Ada orang kata ia memberi kelebihan yang lebih gelap dan creepier untuk muzik.
– Campuran bermimpi dan realiti – Mungkin kesan paling menarik diphenhydramine adalah bahawa ia menyebabkan orang ramai untuk bermimpi sedang mereka dalam keadaan terjaga. Ini boleh menjadi satu pengalaman yang sangat positif, tetapi juga yang sangat negatif sebagai impian yang terkenal untuk menjadi. Pengguna sering boleh mempunyai impian lebih jelas selepas mabuk berakhir. Di sini ialah bagaimana seorang pengguna menyifatkan pengadunan mimpi realiti: “Semua corak pemikiran beliau akan bertukar menjadi perbualan dengan dirinya sendiri, atau orang lain. Beberapa perbualan sebenarnya semula perbualan sebenar dia mempunyai pada minggu lalu. Ini pemikiran perbualan perlahan-lahan akan mendapatkan lebih banyak dan lebih nyata. Akhirnya, dia akan sentiasa merasa dipaksa untuk mengatakan sesuatu dengan kuat. Dia akan berjuang untuk seketika, tidak pasti sama ada dia benar-benar mahu, tetapi sentiasa akhirnya akan mengatakan ia. Ini akan tiba-tiba membawanya kembali kepada realiti, dia akan sedar bahawa tidak ada sesiapa di dalam bilik beliau telah bercakap dengan, dan suaranya akan bunyi asing dan jauh. “Kesan Neutral
– Masa pengembangan (satu minit mungkin merasa seperti 20)
– Extreme kemerosotan jangka pendek memori (pada dos yang lebih tinggi ia menjadi masaalah untuk menghabiskan ayat)
– ubat pelali Extreme pada dos yang lebih tinggi, kesukaran berjaga
– kulit menjadi kemerahan
– Feelings graviti sengit atau berat yang melampau, rasa seperti berat beribu-ribu pound
– fikiran yang luar biasa, pertuturan, dan tingkah laku
– halusinasi visual dan auditori – Ini adalah salah satu yang paling dicari selepas kesan, dan ia boleh terdiri daripada melihat corak mudah di dinding, untuk mempunyai perbualan dengan orang-orang yang tidak berada di sana. Ini boleh menyenangkan, menarik, menakutkan, atau bahkan berbahaya, kerana pada cukup tinggi dos ia menjadi mustahil untuk membezakan halusinasi daripada realiti. A khayalan yang biasa adalah melihat serangga kecil yang tidak wujud.Mungkin satu titik kecil di dinding akan ditafsirkan sebagai lalat kecil. Ramai orang melihat labah-labah realistik mana-mana dan meneruskan untuk mendapatkan sangat takut. Ada yang tercalar bug tidak wujud pada kulit mereka ke pusat pendarahan. Kerana apa yang seseorang akan melihat begitu tidak menentu, seseorang itu perlu berhati-hati menggunakan ubat ini.

Kesan Negatif
– Mulut kering
– Kerap membuang air kecil, atau mungkin pengekalan kencing
– disfungsi seksual (walaupun terdapat beberapa kes peningkatan seksual dilaporkan dalam rendah hingga sederhana dos)
– Perasaan azab yang akan berlaku
– Penglihatan yang kabur
– Confusion
– Ketidakselesaan, pening, kehilangan koordinasi
– gerenyet otot tidak terkawal atau kekejangan, sindrom kaki resah (kurang biasa)
– Gemuruh, kebimbangan
– Loya (pada dos yang lebih tinggi, kurang biasa)
– muntah (jarang sekali berlaku, sebenarnya kebanyakan pengguna akan mempunyai masalah muntah jika mereka cuba kerana diphenhydramine ini kesan antiemitic)
– Amnesia, kehilangan ingatan pengalaman selepas itu

KOMBINASI DENGAN DIPHENHYDRAMINE

Diphenhydramine telah digabungkan dengan ubat-ubatan lain oleh ramai pengguna, artikel ini akan cuba untuk menutup sebahagian daripada gabungan dan menunjukkan yang berbahaya.Marijuana – Anecdotally, ganja seolah-olah mengurangkan beberapa kesan sampingan yang tidak menyenangkan daripada diphenhydramine (walaupun sudah tentu tidak mulut kering) manakala sedikit meningkatkan halusinasi visual dan auditori. Ia adalah mungkin bahawa ganja boleh meningkatkan kadar jantung seseorang lebih daripada apa diphenhydramine tidak, tetapi jika dos yang sangat besar diphenhydramine diambil, ini mungkin tidak akan berbahaya. Kebanyakan bersetuju bahawa ini adalah ubat yang baik untuk bergabung dengan diphenhydramine.

Perangsang – Ramai orang telah bertukar menjadi perangsang untuk cuba untuk memerangi ubat pelali yang kuat disebabkan oleh diphenhydramine. Ini secara umumnya tidak digalakkan, kerana ia boleh menekankan jantung ke tahap berbahaya, bagaimanapun sesuatu yang sederhana seperti kafein mungkin akan halus. Elakkan perangsang kuat seperti kokain atau amfetamin.

Alkohol atau ubat pelali yang lain – Secara umumnya tidak digalakkan, kesan sedatif setiap ubat akan mengkompaun yang lain, yang mungkin berbahaya, dan kemungkinan besar sangat tidak menyenangkan (pening berlebihan adalah kesan mungkin).

Opiates – Dos kecil diphenhydramine menggabungkan dengan baik dengan opiates, kerana mereka mengurangkan kesan-kesan sampingan opiates seperti gatal-gatal dan loya, serta potentiating yang opiates agak. tindak balas buruk boleh berlaku mengambil lebih daripada kira-kira 125 mg diphenhydramine, atau 200 mg Dimenhydrinate.

DXM – Sederhana atau dos yang tinggi diphenhydramine tidak perlu digabungkan dengan DXM, kerana diphenhydramine mempunyai aktiviti SSRI lemah dan ini boleh membawa kepada sindrom serotonin yang tidak menyenangkan dan yang berbahaya. Juga, menggabungkan kedua-dua ubat mungkin akan mewujudkan perjalanan yang amat menakutkan dan tidak menyenangkan mental, dengan pengguna mengemis untuk turun. Sangat dos kecil diphenhydramine mungkin mengurangkan sebahagian daripada kesan-kesan sampingan DXM, bagaimanapun, seperti robo-gatal.

Psychedelics – Tidak disyorkan, kemungkinan perjalanan yang menakutkan hampir terjamin.Seorang pengguna mengambil masa hanya 50 mg diphenhydramine semasa lawatan cendawan dan dengan cepat turun ke keliru dan takut keadaan mental. Namun dos yang lebih kecil, mungkin hanya 25 mg boleh melegakan rasa loya yang disebabkan oleh beberapa psychedelics.

DIPHENHYDRAMINE VIDEO

Mymedabc.com