EPHEDRINE

Mymedabc.com

Ephedrine berfungsi sebagai penahan selera makan, perangsang, decongestion, dan kepekatan penambah . Struktur Ephedrine adalah sama dengan methamphetamine dan amphetamine. An alkaloid dalam alam semula jadi, ia berasal dari tumbuh-tumbuhan yang tergolong dalam genus Ephedra itu. Dadah ini biasanya terdapat dalam sulfat dan hydrochloride bentuk dalam pasaran.

MAKLUMAT PEMBELIAN

Pengguna yang ingin membeli Ephedrine mesti membeli hanya 8mg tablet Ephedrine sebagai undang-undang di beberapa negara menghalang penjualan tablet yang mengandungi lebih daripada 8mg dadah.

Tanda Ephedrine terbaik pada masa ini adalah Synergenex dan Kaizen, jadi sejauh mungkin, pesakit perlu membeli jenama ini.

Terdapat masa apabila jenama seperti Vasopro dan Efedrin Arsan hanya sebagai popular, tetapi hari ini mereka telah digantikan dengan Kaizen dan Syndergenex.

Sebelum membeli Ephedrine, pesakit perlu memastikan bahawa farmasi dalam talian atau tanah mereka membeli-belah di mempunyai lesen.

CARA AMBIL EPHEDRINE

Ephedrine mesti digunakan dengan tepat mengikut perintah itu doktor. Pengguna harus mengelak daripada mengambil tablet Ephedrine sendiri kerana hanya pengamal perubatan yang berkelayakan boleh menasihati mereka tentang dos yang sesuai untuk mereka selepas mengambil kira beberapa faktor.

Pesakit boleh mengambil Ephedrine dengan atau tanpa makanan; tetapi jika mereka mendapatkan perut yang kecewa, mereka mesti mengambil dengan makanan untuk supaya mereka boleh disimpan kesulitan kesan sampingan ini.

KESAN EPHEDRINE SIDE

Walaupun Ephedrine mempunyai beberapa kesan sampingan, tidak semua pengguna Ephedrine mengalami kesan-kesan sampingan.

Berikut adalah beberapa kesan-kesan sampingan Ephedrine:

  • Pening
  • Perut kecewa dan loya
  • tremor
  • Cemas dan kegelisahan
  • insomnia
  • Kurang selera makan

Pesakit yang mengalami apa-apa kesan sampingan yang perlu mendapatkan bantuan perubatan dengan segera.

Pesakit juga boleh membangunkan alahan kepada Ephedrine dan pengalaman gejala seperti sesak nafas, ruam kulit, muka bengkak, lidah, dan tekak, dan perasaan yang ketat di dada.

Di atas adalah tidak senarai lengkap kesan-kesan sampingan Ephedrine. Jika pesakit berasa tidak selesa semasa menggunakan Ephedrine, mereka perlu melawat doktor mereka di awal mungkin.

SEBELUM MENGAMBIL EPHEDRINE

Sebelum mengambil Ephedrine, pesakit perlu berjumpa doktor mereka. Hanya seorang doktor perubatan yang berkelayakan boleh mengambil kira faktor-faktor fizikal pesakit, sejarah perubatan, dan keadaan kesihatan semasa sebelum memutuskan dos yang terbaik daripada Ephedrine untuk dia / dia. Kerana sebab ini, Ephedrine tidak harus diambil tanpa preskripsi doktor.

Sebelum mengambil Ephedrine, pesakit perlu memberitahu doktor mereka jika mereka hamil, ibu-ibu menyusu, atau merancang untuk hamil, jika mereka mengambil sebarang ubat, jika mereka alah kepada bahan-bahan tertentu, jika mereka mempunyai sejarah perubatan gangguan perapian, glaukoma , kencing manis, gangguan sujud, dan sebagainya.

Sejak ubat-ubatan tertentu boleh berinteraksi dengan Ephedrine dan sama ada boleh mengurangkan keberkesanannya atau meningkatkan kesan-kesan sampingan, pesakit perlu memberitahu doktor mereka jika mereka mengambil ubat-ubatan seperti beta blockers, perencat MAO, kokain, antidepresan, dan lain-lain. profesional penjagaan kesihatan anda boleh memberi anda maklumat yang komprehensif mengenai interaksi Ephedrine dengan ubat lain.

EPHEDRINE OVERDOSE

Dos berlebihan Ephedrine boleh membawa kepada gejala yang tidak menyenangkan sepertikebimbangan, kegelisahan, gegaran, insomnia, pening, kesukaran bernafas, peluh berlebihan, kecelaruan, sawan , dan lain-lain. Beberapa tanda-tanda terlebih dos paling berbahaya adalah peningkatan tekanan darah dan degupan jantung yang tidak teratur. Ephedrine berlebihan juga boleh menyebabkan kematian dalam kes pesakit tua.

Pesakit yang telah mengambil dos berlebihan dengan tidak sengaja perlu mendapatkan bantuan perubatan dengan segera.

DOS TERTINGGAL

Pesakit yang telah terlepas dos yang boleh mengambilnya sebaik sahaja mereka ingat; Walau bagaimanapun, jika ia sudah masa untuk dos seterusnya, mereka boleh melupakan dos sebelumnya dan mengambil dos seterusnya. Mereka tidak perlu mengambil dos yang berganda kerana ia boleh menyebabkan gejala berlebihan yang tidak diingini.

VIDEO EPHEDRINE

Mymedabc.com