GLUTATHIONE

Mymedabc.com

Ia adalah molekul yang paling penting yang anda perlukan untuk kekal sihat dan mencegah penyakit – tetapi anda mungkin tidak pernah mendengar ia. Ia adalah rahsia untuk mencegah penuaan, kanser, penyakit jantung, nyanyuk dan banyak lagi, dan perlu untuk merawat segala-galanya daripada penyakit autisme toAlzheimer ini. Terdapat lebih daripada 89,000 artikel perubatan tentang hal itu – tetapi doktor anda tidak tahu bagaimana menangani kecacatan wabak molekul yang memberi hidup kritikal ini …

Apa yang ia? Saya bercakap tentang ibu kepada semua antioksidan, penyahtoksik tuan dan maestro sistem imun: GLUTATHIONE (disebut “gloota-paha-sendiri”).

Berita baik adalah bahawa badan anda menghasilkan glutathione sendiri. Berita buruk adalah bahawa miskin diet, pencemaran, toksin, ubat-ubatan, tekanan, trauma, penuaan, jangkitan dan radiasi semua mengurangkan glutathione anda. Hal ini membuat anda terdedah kepada perpecahan sel tidak terkawal daripada tekanan oksidatif, radikal bebas, jangkitan dan kanser. Dan hati anda mendapat beban dan rosak, menjadikan ia tidak dapat menjalankan tugasnya detoksifikasi.

Dalam merawat pesakit yang sakit kronik dengan Perubatan berfungsi untuk lebih daripada 10 tahun, saya telah mendapati bahawa kekurangan glutathione ditemui pada pesakit hampir semua sangat sakit. Ini termasuk orang-orang dengan sindrom keletihan kronik, penyakit jantung, kanser, jangkitan kronik, penyakit autoimun, penyakit kencing manis, autisme, penyakit Alzheimer, penyakit Parkinson, artritis, asma, masalah buah pinggang, penyakit hati dan banyak lagi. Pada mulanya saya fikir bahawa ini adalah hanya suatu dapatan kebetulan, tetapi sejak beberapa tahun saya telah datang untuk menyedari bahawa kemampuan kita untuk menghasilkan dan mengekalkan tahap yang tinggi glutathione adalah penting untuk pemulihan dari hampir semua penyakit kronik – dan untuk mencegah penyakit dan mengekalkan optimum kesihatan dan prestasi. Pengarang mereka 76.000 artikel perubatan di glutathione saya nyatakan sebelum ini mendapati perkara yang sama!

Jadi, dalam blog hari ini saya ingin menjelaskan apa glutathione, kenapa ia penting dan memberikan anda 9 tips yang akan membantu anda mengoptimumkan tahap glutathione anda, meningkatkan sistem detoksifikasi anda dan melindungi membantu diri anda daripada penyakit kronik.

Apakah Glutathione?

Glutathione adalah molekul yang sangat mudah yang dihasilkan secara semula jadi sepanjang masa di dalam badan anda. Ia adalah gabungan tiga blok bangunan sederhana protein atau asid amino – cysteine, glycine dan glutamin.

Rahsia kuasanya adalah sulfur (SH) kumpulan kimia yang terkandung di dalamnya. Sulfur adalah melekit, molekul berbau. Ia bertindak seperti kertas terbang dan semua perkara-perkara yang tidak baik dalam batang tubuh ke atasnya, termasuk radikal bebas dan toksin seperti merkuri dan logam berat yang lain.

Biasanya glutathione dikitar semula dalam badan – kecuali apabila beban toksik menjadi terlalu besar. Dan yang menjelaskan mengapa kita berada dalam masalah itu …

Dalam amalan saya, saya menguji gen yang terlibat dalam metabolisme glutathione. Ini adalah gen yang terlibat dalam menghasilkan enzim yang membolehkan tubuh untuk membuat dan mengitar semula glutathione dalam badan. Gen ini mempunyai banyak nama, seperti GSTM1, GSTP1 dan banyak lagi.

Gen ini terjejas pada sesetengah orang untuk pelbagai sebab-sebab yang penting. Kita manusia berkembang dalam masa yang di hadapan 80,000 bahan kimia industri toksik yang terdapat dalam persekitaran kita hari ini telah diperkenalkan ke dalam dunia kita, sebelum sinaran elektromagnet adalah di mana-mana dan sebelum kita tercemar kami langit, tasik, sungai, lautan dan gigi dengan merkuri dan plumbum.

Itulah sebabnya kebanyakan orang terselamat dengan versi asas perisian detoksifikasi genetik dikodkan dalam DNA kita, yang adalah biasa-biasa di memerangkap toksin. Pada masa yang manusia berkembang kita hanya tidak memerlukan lebih banyak. Siapa tahu kita akan meracuni diri kita sendiri dan makan diproses, khasiatnya ribuan diet tahun kemudian?

Oleh kerana kebanyakan daripada kita tidak memerlukan perisian detoksifikasi tambahan, hampir separuh daripada penduduk kini mempunyai keupayaan yang terhad untuk menyingkirkan toksin.Orang-orang ini telah hilang fungsi GSTM1 – salah satu gen yang paling penting yang diperlukan dalam proses mewujudkan dan kitar semula glutathione dalam badan.

Hampir semua pesakit sangat sakit saya hilang fungsi ini. Satu pertiga daripada penduduk kita yang mengalami penyakit kronik yang hilang gen ini penting. Ini termasuk saya. Dua puluh tahun yang lalu saya menjadi merkuri diracun dan mengalami sindrom keletihan kronik yang disebabkan oleh masalah ini sangat. fungsi GSTM1 saya adalah tidak mencukupi dan saya tidak menghasilkan glutathione yang cukup akibat. Akhirnya, badan saya rosak dan saya menjadi sangat sakit …

Ini adalah masalah yang sama saya melihat dalam banyak pesakit saya. Mereka kehilangan gen kritikal ini dan mereka turun ke dalam penyakit akibat. Biar saya terangkan bagaimana ini berlaku …

Kepentingan Glutathione dalam Melindungi Terhadap Penyakit Kronik

Glutathione adalah kritikal kerana satu sebab mudah: Ia mengitar semula antioksidan. Anda lihat, berurusan dengan radikal bebas adalah seperti menyerahkan off kentang panas. Mereka mendapat lulus sekitar dari vitamin C dengan vitamin E untuk Lipoik asid dan akhirnya untuk glutathione yang menyejukkan off radikal bebas dan mengitar semula antioksidan lain. Selepas ini berlaku, badan boleh “mengurangkan” atau menjana semula satu lagi molekul glutathione perlindungan dan kami kembali dalam perniagaan.

Walau bagaimanapun, masalah berlaku apabila kita akan dipenuhi dengan terlalu banyak tekanan oksidatif atau terlalu banyak toksin. Kemudian glutathione yang menjadi berkurangan dan kita tidak lagi boleh melindungi diri kita daripada radikal bebas, jangkitan, atau kanser dan kita tidak boleh menyingkirkan toksin. Ini membawa kepada penyakit lagi dan tidak lama lagi kita berada dalam lingkaran ke bawah penyakit kronik.

Tetapi itu bukan semua. Glutathione juga penting dalam membantu sistem imun anda menjalankan tugasnya melawan jangkitan dan mencegah kanser. Itulah sebabnya kajian menunjukkan bahawa ia boleh membantu dalam rawatan AIDS. (I)

Glutathione juga bahagian yang paling kritikal dan penting dalam sistem detoksifikasi anda. Semua toksin melekat pada glutathione, yang kemudiannya membawa mereka ke dalam hempedu dan najis – dan keluar dari tubuh anda.

Dan akhir sekali, ia juga membantu kita mencapai fungsi mental dan fizikal puncak. Penyelidikan telah menunjukkan bahawa menaikkan tahap glutathione mengurangkan kerosakan otot, mengurangkan masa pemulihan, meningkatkan kekuatan dan daya tahan dan beralih metabolisme daripada pengeluaran lemak untuk pembangunan otot.

Jika anda sakit atau tua atau hanya tidak dalam bentuk puncak, anda mungkin mempunyai kekurangan glutathione.
Malah, jurnal perubatan British atas, Lancet , mendapati tahap glutathione tertinggi di kalangan orang muda yang sihat, tahap yang lebih rendah dalam sihat warga tua, lebih rendah masih dalam sakit tua dan yang paling rendah sekali di kalangan orang tua ke hospital. (ii)

Menjaga diri anda sihat, meningkatkan prestasi anda, mencegah penyakit dan penuaan juga bergantung kepada mengekalkan tahap glutathione anda tinggi. Saya akan mengatakan ia sekali lagi … Glutathione adalah sangat penting kerana ia adalah bertanggungjawab untuk menyimpan begitu banyak daripada kunci untuk UltraWellness dioptimumkan.

Ia adalah penting untuk fungsi imun dan keradangan mengawal. Ia adalah penyahtoksik tuan dan antioksidan utama badan, melindungi sel-sel kita dan membuat metabolisme tenaga kita berjalan dengan baik.

Dan berita baik adalah bahawa anda boleh melakukan banyak perkara untuk meningkatkannya molekul semula jadi dan penting dalam badan anda. Anda boleh makan makanan glutathione-meningkatkan. Anda boleh bersenam. Dan anda boleh mengambil makanan tambahan glutathione-meningkatkan. Mari kita mengkaji lebih khusus tentang setiap satu.

9 Tips untuk Optimalkan Tahap Glutathione anda

Ini 9 tips akan membantu anda meningkatkan tahap glutathione anda, meningkatkan kesihatan anda, mengoptimumkan prestasi anda dan menjalani kehidupan yang panjang, sihat.

Makan Makanan yang Menyokong Pengeluaran Glutathione

1. Ambil makanan sulfur yang kaya. Orang-orang yang utama dalam diet adalah bawang putih, bawang dan sayur-sayuran cruciferous (brokoli, kale, collards, kubis, kembang kol, selada air, dan lain-lain).

2. Cuba protein whey bioaktif. Ini adalah sumber besar cysteine dan blok binaan asid amino untuk sintesis glutathione. Seperti yang anda tahu, saya bukan seorang peminat besar tenusu.Tetapi ini adalah satu pengecualian – dengan beberapa amaran. Protein whey MESTI bioaktif dan diperbuat daripada protein bukan denatured ( “denaturing” merujuk kepada kegagalan struktur protein yang normal). Pilih bukan pasteur dan bukan perindustrian yang dihasilkan daripada susu yang tidak mengandungi racun perosak, hormon, atau antibiotik. Immunocal adalah preskripsi bioaktif whey bukan denatured protein yang bahkan disenaraikan dalam Physician Desk Reference ini.

Latihan untuk Way Anda untuk Lebih Glutathione

3. Latihan meningkatkan tahap glutathione anda dan dengan itu membantu meningkatkan sistem imun anda, meningkatkan detoksifikasi dan meningkatkan pertahanan antioksidan badan anda sendiri. Mula perlahan dan membina sehingga 30 minit sehari senaman aerobik yang bertenaga seperti berjalan atau berjoging, atau bermain pelbagai jenis sukan. Kekuatan latihan selama 20 minit 3 kali seminggu juga membantu.

Ambil Glutathione Tambahan Menyokong

Seseorang akan berfikir ia akan menjadi mudah hanya untuk mengambil glutathione sebagai pil, tetapi badan mencernakan protein – jadi anda tidak akan mendapat manfaat jika anda melakukannya dengan cara ini. Walau bagaimanapun, pengeluaran dan kitar semula glutathione dalam badan memerlukan banyak nutrien yang berbeza dan anda BOLEH mengambil ini. Berikut adalah makanan tambahan utama yang perlu diambil secara konsisten untuk meningkatkan glutathione. Selain mengambil multivitamin dan minyak ikan, menyokong tahap glutathione saya dengan suplemen ini adalah perkara yang paling penting yang saya lakukan setiap hari untuk kesihatan peribadi saya.

4. N-acetyl-cysteine. Ini telah digunakan selama bertahun-tahun untuk membantu merawat asma dan penyakit paru-paru dan untuk merawat orang dengan kegagalan hati mengancam nyawa dari Tylenol berlebihan. Malah, saya mula-mula belajar mengenainya di sekolah perubatan semasa bekerja di dalam bilik kecemasan. Ia juga diberikan untuk mengelakkan kerosakan buah pinggang dari pewarna yang digunakan semasa pengajian x-ray. 5. Alpha lipoic asid. Ini adalah kedua berhampiran dengan glutathione dalam kepentingan dalam sel-sel kita dan terlibat dalam pengeluaran tenaga, kawalan gula dalam darah, anddetoxification kesihatan otak. Badan biasanya membuat ia, tetapi memandangkan semua tekanan kita berada di bawah, kita sering menjadi berkurangan.

6. nutrien Methylation (folat dan vitamin B6 dan B12). Ini adalah mungkin yang paling penting untuk memastikan glutathione menghasilkan badan. Methylation dan pengeluaran dan kitar semula glutathione adalah dua fungsi biokimia yang paling penting dalam badan anda. Ambil folat (terutamanya dalam bentuk aktif 5 methyltetrahydrofolate), B6 (dalam bentuk aktif P5P) dan B12 (dalam bentuk aktif methylcobalamin).

7. Selenium. Ini mineral penting membantu kitar semula badan dan menghasilkan lebih glutathione. 8. Sebuah keluarga antioksidan termasuk vitamin C dan E (dalam bentuk tocopherols campuran), bekerja bersama-sama untuk mengitar semula glutathione.

Thistle 9. Susu (silymarin) telah lama digunakan dalam penyakit hati dan membantu meningkatkan tahap glutathione.

Jadi menggunakan sembilan tips dan melihat bagaimana mereka bekerja untuk membantu anda optimzie tahap glutathione anda. Apabila anda mendaftar, anda akan mengambil satu lagi langkah untuk kesihatan bertenaga sepanjang hayat.

Sekarang saya ingin mendengar daripada anda …

Sekiranya anda pernah mendengar tentang nutrien penting ini sebelum ini?

Pernahkah anda cuba mana-mana nasihat dalam artikel ini?

Apakah kesan telah anda perasan pada kesihatan anda?

Sila tinggalkan pandangan anda dengan menambah komen di bawah.

Untuk kesihatan yang baik,

Mark Hyman, MD

Mymedabc.com