HYDROXYETHYL

Mymedabc.com

Hydroxyethyl selulosa adalah penebalan atau gelling ejen dilakukan dengan selulosa. Ia digunakan sebagai bahan dalam penyelesaian seperti produk pembersihan rumah, sabun, dan syampu. Ia pekat penyelesaian ini dan mengurangkan jumlah sabun atau buih mereka. Ini meningkatkan kesan pembersihan kerana koloid mengelilingi kotoran, yang kemudiannya mencuci dengan air.Hydroxyethyl selulosa juga boleh digunakan sebagai julap.

Kapas, kertas, dan kayu mengandungi selulosa, yang dalam keadaan semula jadi ia dikenali sebagai polimer. Ia juga serat yang sangat kuat. tali rami dan kapas diperbuat daripada itu dan ia dianggap selulosa berserabut. glukosa monomer dimetabolismekan oleh tubuh tetapi ia tidak dapat dicerna apabila ia berada dalam bentuk glukosa. Kerana selulosa diperbuat daripada monomer gula, ia dirujuk sebagai polisakarida yang.

Terdapat banyak derivatif yang datang daripada selulosa, selulosa termasuk hydroxyethyl. Untuk menukarkan selulosa ke cellulluse hydroxyethyl, unit glukosa berulang digantikan dengan eter hydroxyethyl. Kumpulan-kumpulan ini tidak membenarkan polimer untuk menjadi kenyataan.Apabila ditambah kepada penyelesaian yang ia kemudian menjadi larut.

Kerana hydroxyethyl selulosa adalah berserabut dan larut air, ia boleh digunakan sebagai julap yang berkesan. Ia memecahkan makanan, membantu penghadaman dan membantu untuk menghasilkan pergerakan usus yang lebih sihat. Penyelesaian ini dikenali sebagai pelembut najis dan ia berfungsi dengan merangsang saluran pencernaan, mengurangkan atau menghapuskan sembelit.

Ada yang beberapa kesan sampingan yang dikaitkan dengan selulosa hydroxyethyl. Reaksi alahan boleh berlaku, termasuk bengkak lidah atau muka dan kulit gatal-gatal. Kesan sampingan yang lain termasuk gatal-gatal atau ruam yang dibangkitkan dan merah. A perasaan terbakar juga boleh dirasai pada kulit dan masalah pernafasan juga boleh berlaku. Semasa menggunakan ubat ini untuk infestasi kutu, gatal-gatal yang teruk boleh berterusan walaupun selepas kutu dikeluarkan.Ubat ini tidak disyorkan untuk orang yang telah menjejaskan sistem imun atau HIV-AIDS.

Hydroxyethyl selulosa tidak boleh dimakan oleh wanita yang sedang hamil atau menyusu. Orang yang mengalami asma kronik atau alah kepada kain buruk rumpai atau makanan atau pewarna tertentu perlu berjumpa dengan doktor sebelum menggunakan ubat ini untuk merawat sesuatu yang menyakiti. Tiada interaksi ubat besar yang telah dilaporkan dengan ubat ini. Ia perlu diambil seperti yang diarahkan, untuk mengelakkan sebarang masalah akibat dos berlebihan sengaja.

VIDEO HYDROXYETHYL

Mymedabc.com