HYDROXYQUINOLINE

Mymedabc.com

APA HYDROXYQUINOLINE TOPIKAL?

Hydroxyquinoline digunakan untuk mengekalkan tahap asid pH sihat dalam faraj, mencegah bakteria daripada membesar dan menyebabkan bau.

Hydroxyquinoline digunakan untuk melincirkan dan menghilangkan bau busuk faraj, dan untuk mengelakkan pertumbuhan bakteria. Hydroxyquinoline sering digunakan di kalangan wanita yang memakai pesari faraj (peranti dimasukkan ke dalam faraj untuk menyokong organ-organ pelvis pada wanita dengan rahim tergelincir atau masalah pelvis lain).

Hydroxyquinoline juga boleh digunakan untuk tujuan yang tidak disenaraikan di dalam panduan ubat ini.

Anda tidak perlu menggunakan ubat ini jika anda ada alahan kepada Hydroxyquinoline.

Jangan gunakan Hydroxyquinoline jika anda hamil. Jika anda sedang aktif cuba untuk hamil, tidak menggunakan Hydroxyquinoline dalam tempoh 6 jam sebelum anda selepas anda mempunyai hubungan seks.

Sebelum menggunakan Hydroxyquinoline, beritahu doktor anda jika anda mempunyai sebarang alahan.

Jika anda menggunakan pesari faraj, pastikan doktor anda tahu apa jenis pesari anda ada sebelum anda mula menggunakan Hydroxyquinoline.

Berhenti menggunakan Hydroxyquinoline dan hubungi doktor anda segera jika anda mempunyai kerengsaan teruk faraj, membakar, gatal-gatal, lelehan luar biasa, demam, atau sakit atau kekejangan di perut anda yang lebih rendah.

Anda tidak perlu menggunakan ubat ini jika anda ada alahan kepada Hydroxyquinoline.

Untuk memastikan anda selamat boleh menggunakan Hydroxyquinoline, beritahu doktor anda jika anda mempunyai sebarang alahan.

Jika anda menggunakan pesari faraj, pastikan doktor anda tahu apa jenis pesari anda ada sebelum anda mula menggunakan Hydroxyquinoline.

Jangan gunakan Hydroxyquinoline jika anda hamil. Beritahu doktor anda dengan segera jika anda menjadi hamil semasa rawatan.

Jika anda sedang aktif cuba untuk hamil, tidak menggunakan Hydroxyquinoline dalam tempoh 6 jam sebelum anda selepas anda mempunyai hubungan seks.

Ia adalah tidak diketahui sama ada Hydroxyquinoline melalui susu ibu atau jika ia boleh membahayakan bayi yang menyusu. Jangan gunakan ubat ini tanpa memberitahu doktor anda jika anda menyusukan bayi.

HYDROXYQUINOLINE KESAN SAMPINGAN TOPIKAL

Dapatkan bantuan perubatan kecemasan jika anda mempunyai apa-apa tanda tindak balas alahan seperti: gatal-gatal; sukar bernafas; bengkak pada muka, bibir, lidah, atau tekak.

Berhenti menggunakan Hydroxyquinoline dan hubungi doktor anda segera jika anda mempunyai kesan sampingan yang serius seperti:

  • kerengsaan faraj yang teruk selepas memasukkan ubat;
  • pembakaran faraj atau gatal-gatal;
  • keputihan luar biasa; atau
  • demam, sakit atau kekejangan di perut anda yang lebih rendah, bengkak atau kelembutan.

Kurang kesan sampingan yang serius adalah lebih mungkin lagi, dan anda mungkin mempunyai tiada langsung.

Ini bukanlah senarai lengkap kesan-kesan sampingan dan kesan lain boleh berlaku. Hubungi doktor anda untuk nasihat perubatan tentang kesan-kesan sampingan. Anda boleh melaporkan kesan sampingan kepada FDA di 1-800-FDA-1088.

HYDROXYQUINOLINE TOPIKAL INTERAKSI

Elakkan ubat ini dalam mata, hidung atau mulut. Jika ini berlaku, bilas dengan air.

Ia tidak mungkin bahawa ubat-ubatan lain yang anda ambil secara lisan atau menyuntik akan mempunyai kesan ke atas Hydroxyquinoline digunakan dalam faraj. Tetapi banyak ubat boleh berinteraksi antara satu sama lain. Beritahu doktor mengenai semua ubat yang anda gunakan. Ini termasuklah ubat preskripsi, over-the-kaunter, vitamin, dan herba. Jangan memulakan ubat baru tanpa memberitahu doktor anda.

HYDROXYQUINOLINE TOPIKAL DOS

Gunakan seperti yang ditetapkan oleh doktor anda. Jangan gunakan dalam jumlah yang lebih besar atau lebih kecil atau lebih lama daripada yang disyorkan. Ikut arahan pada label preskripsi anda.

Doktor anda mungkin akan menukar dos anda untuk memastikan anda mendapat hasil yang terbaik.

Ubat ini datang dengan arahan pesakit untuk penggunaan yang selamat dan berkesan. Ikut arahan ini dengan teliti. Tanya doktor atau ahli farmasi jika anda mempunyai sebarang soalan.

Gunakan hanya aplikator mentol disediakan dengan ubat ini untuk memasukkan gel ke dalam faraj anda.

Tanya doktor anda sama ada anda perlu menggunakan Hydroxyquinoline semasa tempoh haid anda.

Simpan pada suhu bilik jauh dari kelembapan, haba, dan cahaya. Pastikan penutup tiub tertutup rapat apabila tidak digunakan.

Bersihkan aplikator mentol selepas setiap kali digunakan dengan menyiram beberapa kali dengan air. Mengelap hujung tiub ubat dan bahagian dalam penutup selepas setiap penggunaan ubat ini.

Dapatkan rawatan perubatan kecemasan atau hubungi talian Pusat Racun Negara di 1-800-222-1222.

Gunakan dos tertinggal sebaik sahaja anda teringat. Langkau dos yang tertinggal jika ia hampir masa untuk dos yang dijadualkan berikutnya. Jangan gunakan ubat tambahan untuk menggantikan dos yang terlepas.

VIDEO HYDROXYQUINOLINE

Mymedabc.com