LOXOPROFEN SODIUM

Mymedabc.com

GAMBARAN KESELURUHAN

Loxoprofen (Sodium) adalah NSAID (bukan steroid ubat antinflammatory) dan prodrug daripada asid propionik terbitan. Ia mempunyai ciri-antinflammatory dan antipiretik. Loxoprofen (Sodium) adalah aktif dari segi optik dan dipasarkan sebagai campuran racemic. Loxoprofen (Sodium) tidak ada dalam mana-mana persediaan gabungan. Loxoprofen (Sodium) ditadbir secara lisan.

KATEGORI:

  • 2 Analgesik, antipiretik, NSAID, antigout dan antirheumatics
  • 2,1 analgesik bukan opioid
  • 2.1.3 ubat-ubatan anti-radang steroid Smoking (NSAID)

CHARACTERSTICS UTAMA

 Ia adalah berasal dari sintetik dan tergolong dalam asid propionik. Ia tergolong dalam cyclo-oxygenase perencat kumpulan farmakologi berdasarkan mekanisme tindakan dan juga dikelaskan dalam Analgesik dan Ejen Anti-radang farmakologi Berat Kumpulan.Elemen molekul Loxoprofen (Sodium) adalah 304,30.

Its LPK adalah 4.2.

FARMAKOKINETIK

Jumlah pengagihan didapati 7.6 liter dan protien plasma mengikat adalah 97.7%. dan metabolisme dilaporkan glucuvonidation hepatik. Renal Perkumuhan menyumbang 50% dan plasma separuh hayat adalah 75 minit.

TANDA-TANDA

Loxoprofen (Sodium) terutamanya ditunjukkan dalam keadaan seperti spondylosis serviks, Lumbago, Osteoarthritis, Pain, periarthritis, Rheumatoid arthritis, Sakit gigi.

KONTRA

Loxoprofen (Sodium) adalah contraindicated dalam keadaan seperti peptik ulser, Hipersensitiviti, gangguan hematologi.

INTERAKSI DADAH

Tiada data mengenai interaksi Loxoprofen (Sodium) didapati.

CAMPUR TANGAN DALAM PATOLOGI

  • Peningkatan Tahap Alkaline Phosphatase
  • Ketinggian GOTand GPT

KESAN SAMPINGAN

Kesan buruk yang teruk atau tidak boleh pulih Loxoprofen (Sodium), yang menimbulkan komplikasi termasuk Anemia, Anemia, eosinofilia, tindak balas hipersensitiviti, Anemia, Leukemia.

Reaksi buruk gejala yang dihasilkan oleh Loxoprofen (Sodium) adalah lebih kurang boleh diterima dan jika mereka menjadi teruk, ia boleh dirawat berdasarkan gejala, ini termasuk Anorexia, sakit perut, Ruam, Urtikaria, Masalah penghadaman, Gatal, StomatitisX, membakar jantung, Peningkatan tekanan intrakranial .

JENAMA TERSEDIA

Klik pada kekuatan yang sesuai bentuk dos untuk melihat jenama yang terdapat itu.

SINGLE INGREDIENT

Tab: 60 mg, 68.1 mg,

BAHAN MULTI

Tab: 15 mg,

DOS

Loxoprofen (Sodium) ‘s butiran dos adalah seperti berikut:

Dose Dos Single kekerapan Route arahan

DEWASA DOS

60 hingga 120 mg 90 (90) Seperti yang dicadangkan. PO Seperti yang dikehendaki

PAEDRIATIC DOS (20 KG.)

Tidak digalakkan untuk kumpulan umur ini

NEONATAL DOS (3 KG.)

Tidak disyorkan dalam kumpulan umur ini

KUMPULAN BERISIKO TINGGI

Dadah tidak perlu diberikan kepada Pediatrik, Ibu Mengandung, pesakit yang mengalami disfungsi buah pinggang, pesakit yang mengidap Hati Kerosakan dan dilahirkan.

Jika menetapkan kuasa mewajarkan manfaat dadah terhadap ganti rugi mungkin dia / dia harus menilai semula mereka dan berunding bahan rujukan dan kajian sebelum ini.

AMARAN / LANGKAH BERJAGA-JAGA

Loxoprofen boleh topeng biasa menyanyi dan gejala suntikan. Oleh itu ubat ini harus digunakan dengan agen anti-bakteria yang sesuai untuk jangkitan keradangan. Tutup pemerhatian dan pentadbiran-hati juga diperlukan di bawah keadaan ini.

Mymedabc.com