MESTEROLONE

Mymedabc.com
Jenis ubat An androgen (hormon seks lelaki)
Digunakan untuk kekurangan androgen, dan kemandulan disebabkan oleh tahap hormon semulajadi rendah
Juga dipanggil Pro-Viron®
Terdapat sebagai Tablet

Mesterolone tergolong dalam kumpulan ubat yang dikenali sebagai androgen, iaitu hormon seks lelaki. Ia digunakan untuk merawat gangguan pada lelaki di mana badan tidak membuat cukup androgen semulajadi. Ia berfungsi dengan menambah jumlah hormon lelaki yang dihasilkan oleh badan secara semulajadi.

Sesetengah ubat tidak sesuai untuk mereka yang mempunyai syarat-syarat tertentu, dan kadang-kadang ubat yang hanya boleh digunakan jika penjagaan tambahan diambil. Dengan sebab itu, sebelum anda mula mengambil mesterolone ia adalah penting bahawa doktor anda tahu:

 • Jika anda mempunyai hati atau buah pinggang.
 • Jika anda mempunyai masalah jantung atau tekanan darah tinggi.
 • Jika anda mempunyai epilepsi atau migrain.
 • Jika anda mempunyai diabetes.
 • Jika anda mempunyai kanser.
 • Jika anda mengambil atau menggunakan mana-mana ubat-ubatan lain. Ini termasuklah mana-mana ubat-ubatan anda mengambil yang boleh didapati untuk membeli tanpa preskripsi, seperti ubat-ubatan herba dan pelengkap.
 • Jika anda pernah mempunyai reaksi alahan kepada ubat.
 • Sebelum anda memulakan rawatan ini, membaca maklumat dicetak risalah pengeluar dari dalam pek anda. Risalah ini akan memberikan anda lebih banyak maklumat mengenai tablet mesterolone.
 • Ambil tablet tepat seperti yang doktor anda telah memberitahu anda untuk. Sebagai permulaan, ia adalah biasa untuk ditetapkan 25 mg (satu tablet), yang akan mengambil masa tiga atau empat kali sehari. Jika anda perlu terus mengambil tablet untuk lebih daripada beberapa bulan, doktor anda boleh mengurangkan bilangan tablet anda perlu setiap hari.Doktor anda akan memberitahu anda apa dos yang tepat untuk anda dan ini juga akan dicetak pada label pek untuk mengingatkan anda.
 • Telan ubat biji dengan minuman air. Anda boleh mengambil mesterolone sebelum atau selepas makan.
 • Cuba untuk mengambil dos anda pada masa yang sama setiap hari, kerana ini akan membantu anda untuk ingat untuk mengambil mereka.
 • Jika anda terlupa mengambil satu dos, anda perlu mengambil ia apabila anda ingat. Walau bagaimanapun, jika semasa anda masih ingat, ia adalah hampir masa untuk dos seterusnya kemudian meninggalkan dos yang terlupa. Jangan mengambil dua dos pada masa yang sama untuk menggantikan dos yang terlepas.
 • Cuba menghadiri temu janji biasa anda dengan doktor anda supaya kemajuan anda boleh dipantau. Apabila anda berada di mesterolone doktor anda akan mahu anda mempunyai ujian darah dan pemeriksaan prostat dan payudara anda. Ini kerana rawatan yang boleh meningkatkan kadar pertumbuhan beberapa jenis kanser dan doktor anda akan mahu untuk memerintah ini keluar. Doktor anda akan menjelaskan ini kepada anda sebelum anda mula mengambil mesterolone, tetapi jika anda mempunyai sebarang keraguan semasa rawatan anda, membuat temujanji untuk bercakap dengan doktor anda lagi.
 • Ia tidak mungkin bahawa tablet mesterolone akan berinteraksi dengan mana-mana ubat yang anda boleh membeli, tetapi tindakan yang baik ialah untuk memeriksa ini dengan ahli farmasi pertama.
 • Tablet adalah untuk anda. Jangan sekali-kali memberikan mereka kepada orang lain, walaupun keadaan mereka kelihatan sama seperti anda. Tablet yang tidak sesuai untuk meningkatkan kekuatan otot dan bina badan di kalangan lelaki yang sihat dan tidak boleh diambil atas sebab ini.

Bersama-sama dengan kesan berguna mereka, kebanyakan ubat-ubatan boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak diingini walaupun bukan semua orang mendapat mereka. Ini biasanya bertambah baik apabila badan anda menyesuaikan diri dengan ubat baru, tetapi bercakap dengan doktor atau ahli farmasi anda jika mana-mana kesan sampingan yang berikut terus atau menjadi menyusahkan.

mesterolone Kemungkinan kesan sampingan Apa yang boleh saya lakukan sekiranya saya mengalami ini?
Sakit kepala dan sakit-sakit badan lain Tanya ahli farmasi anda untuk mengesyorkan ubat penahan sakit yang sesuai
Rasa sakit, sakit perut Berpegang kepada makanan sederhana – mengelakkan makanan yang kaya atau pedas. Jika kesakitan tidak meringankan, bercakap dengan doktor anda dengan segera
Jerawat, bengkak tangan atau kaki, peningkatan tekanan darah, meningkat rambut badan, payudara atau prostat masalah, peningkatan berat badan, kebotakan, perubahan mood Jika mana-mana menjadi menyusahkan, beritahu doktor anda

Penting : Jika anda mengalami ereksi kerap atau ereksi yang bertahan untuk masa yang lama, anda perlu memberitahu doktor anda tentang perkara ini. Rawatan anda akan perlu dikaji semula untuk mengelakkan apa-apa kecederaan.

Jika anda mengalami sebarang gejala-gejala lain yang anda fikir mungkin disebabkan oleh ubat ini, bercakap dengan doktor atau ahli farmasi.

 • Simpan semua ubat-ubatan daripada jangkauan dan penglihatan kanak-kanak.
 • Simpan di tempat yang sejuk, kering, jauh daripada haba langsung dan cahaya.

VIDEO MESTEROLONE

Mymedabc.com