NAFTIDROFURYL OXALATE

Mymedabc.com
Jenis ubat 5HT 2 reseptor antagonis
Digunakan untuk masalah peredaran darah (penyakit vaskular)
Juga dipanggil Praxilene
Terdapat sebagai kapsul

aliran darah yang lemah boleh menyebabkan kekurangan oksigen dalam tisu badan anda. Ini menyebabkan gejala-gejala seperti kesakitan dan ketidakselesaan. Jadi, sebagai contoh, aliran darah yang lemah pada kaki anda boleh menyebabkan sakit dan rasa tidak selesa apabila anda berjalan. aliran darah yang lemah juga boleh menyebabkan tangan dan kaki sejuk dan menyakitkan dalam gangguan seperti sindrom Raynaud. Naftidrofuryl berfungsi dengan membenarkan badan anda untuk membuat lebih baik menggunakan oksigen dalam darah anda.

Sesetengah ubat tidak sesuai untuk mereka yang mempunyai syarat-syarat tertentu, dan kadang-kadang ubat yang hanya boleh digunakan jika penjagaan tambahan diambil. Dengan sebab itu, sebelum anda mula mengambil naftidrofuryl ia adalah penting bahawa doktor anda tahu:

 • Jika anda pernah mempunyai masalah dengan batu karang.
 • Jika anda hamil atau menyusukan bayi.
 • Jika anda mengambil atau menggunakan mana-mana ubat-ubatan lain. Ini termasuklah mana-mana ubat-ubatan anda mengambil yang boleh didapati untuk membeli tanpa preskripsi, seperti ubat-ubatan herba dan pelengkap.
 • Jika anda pernah mempunyai reaksi alahan kepada ubat.
 • Sebelum anda memulakan rawatan, membaca maklumat dicetak risalah pengeluar dari dalam pek. Ia akan memberi anda lebih banyak maklumat mengenai naftidrofuryl, dan juga akan menyediakan anda dengan senarai penuh kesan sampingan yang anda boleh mengalami dari mengambilnya.
 • Mengambil kapsul tepat seperti yang doktor anda memberitahu anda. Ia adalah biasa untuk mengambil satu atau dua kapsul tiga kali sehari dengan makanan. Doktor anda akan memberitahu anda yang mana adalah dos yang tepat untuk anda, dan maklumat ini juga akan dicetak pada label pek kapsul untuk mengingatkan anda tentang apa yang doktor berkata kepada anda.
 • Anda harus menelan kapsul dengan air yang banyak (sekurang-kurangnya segelas penuh). Ini adalah untuk membantu mencegah kesan sampingan yang tidak diingini (seperti batu karang) dan untuk menghentikan kapsul daripada menjadi yang diserah simpan di tekak anda dan menyebabkan kerengsaan. Jangan buka atau mengunyah kapsul.
 • Jika anda terlupa mengambil satu dos, jangan bimbang, hanya ingat untuk mengambil dos seterusnya apabila ia perlu dibayar. Jangan mengambil dua dos bersama-sama untuk menggantikan dos yang terlupa.
 • Cuba menghadiri temu janji biasa anda dengan doktor anda. Ini adalah supaya doktor anda boleh menyemak kemajuan anda dan menilai bagaimana naftidrofuryl bekerja untuk anda.
 • Jika anda seorang perokok, anda perlu cuba untuk berhenti. Merokok boleh menyempitkan saluran darah anda lagi dan akan membuat keadaan anda lebih teruk. doktor atau ahli farmasi anda boleh menasihatkan anda tentang bagaimana untuk berhenti merokok.
 • Simpan panas rumah anda. The daging sejuk down bekalan darah ke kulit anda walaupun sebelum anda berasa sejuk. Jika anda pergi di dalam sejuk, balut dengan baik dalam pakaian panas, terutamanya sarung tangan dan sarung kaki.
 • Senaman yang kerap akan membantu untuk meningkatkan peredaran anda. Doktor anda boleh menasihati anda tentang apa jenis senaman yang sesuai untuk anda.
 • Menjaga tangan dan kaki anda. Memeriksa tangan, kaki dan kaki dengan kerap bagi apa-apa tanda-tanda kerosakan atau jangkitan. Jika anda mendapati apa-apa perubahan, sila berjumpa dengan doktor anda untuk mendapatkan nasihat.

Bersama-sama dengan kesan berguna mereka, kebanyakan ubat-ubatan boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak diingini walaupun bukan semua orang mendapat mereka. Jadual di bawah mengandungi beberapa yang berkaitan dengan naftidrofuryl. Anda akan dapati senarai penuh dalam risalah maklumat pengilang dibekalkan dengan ubat anda. Kesan-kesan yang tidak diingini akan membaik kerana badan anda menyesuaikan diri dengan ubat baru, tetapi bercakap dengan doktor atau ahli farmasi jika satu daripada yang berikut terus atau menjadi menyusahkan.

Kesan sampingan Naftidrofuryl (ini menjejaskan kurang daripada 1 dalam 100 orang) Apa yang boleh saya lakukan sekiranya saya mengalami ini?
Rasa sakit, sakit perut Berpegang kepada makanan sederhana – mengelakkan makanan yang kaya atau pedas. Pastikan anda mengambil kapsul semasa makan atau selepas ini
Ruam Jika menyusahkan, bercakap dengan doktor anda
Cirit-birit Minum banyak air untuk menggantikan mana-mana cecair yang hilang

Kadang-kala, sesetengah orang mengambil naftidrofuryl telah membangunkan gangguan hati. Jika anda mendapati sebarang kekuningan kulit atau putih mata anda, bercakap dengan doktor anda dengan segera.

Jika anda mengalami sebarang gejala-gejala lain yang anda fikir mungkin disebabkan oleh kapsul, bercakap dengan doktor atau ahli farmasi anda untuk nasihat lanjut.

 • Simpan semua ubat-ubatan daripada jangkauan dan penglihatan kanak-kanak.
 • Simpan di tempat yang sejuk, kering, jauh daripada haba langsung dan cahaya.

VIDEO NAFTIDROFURYL OXALATE

Mymedabc.com