NALOXONE

Mymedabc.com

Naloxone (juga dipanggil Narcan) adalah penawar yang membalikkan berlebihan opioid. Ia telah digunakan dalam abulances dan hospital selama beberapa dekad untuk menterbalikkan berlebihan. Ia adalah undang-undang dan telah diluluskan oleh Pentadbiran Makanan dan Ubat-Ubatan (FDA). Ia berfungsi dengan meneutralkan opioid dalam sistem anda dan membantu anda bernafas lagi. Naloxone hanya berfungsi jika seseorang mempunyai opioid dalam sistem mereka;ubat tidak berfungsi pada ubat-ubatan lain. Anda tidak boleh mendapatkan tinggi daripadanya dan ia adalah selamat untuk hampir semua orang. Ia telah digunakan dalam program-program di seluruh dunia untuk menterbalikkan keracunan dos opioid berkesan. Ia lifesaver, tidak ada keraguan mengenainya. Terdapat dua jenis naloxone, salah satu yang anda boleh muncrat hidung seseorang dan satu lagi yang boleh disuntik melalui pakaian ke dalam otot.

Projek Lazarus menyediakan naloxone secara PERCUMA melalui Brame Huie Farmasi di North Wilkesboro.

Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit (CDC) melaporkan lebih 10,000 kebalikan keracunan dos dengan naloxone oleh pemerhati bukan perubatan!

Naloxone juga merupakan alat yang penting bagi memberi kuasa kepada masyarakat untuk menjaga kesihatan mereka. Menghidupkan semula mangsa yang berlebihan boleh menjadi pendorong yang sangat kuat untuk membantu orang ramai mengubah tingkah laku mereka.Lembar fakta di naloxone menunjukkan contoh bagaimana naloxone memberi kuasa.

Semak sumber hebat Gabungan Pengurangan Kemudaratan, termasuk bahan-bahan pendidikan, manual, dokumen amalan terbaik, kajian kes, penyelidikan dan banyak lagi.

Naloxone adalah ubat preskripsi. Berjumpalah dengan doktor anda untuk mendapatkan preskripsi. Mediciad, Medicare dan insurans kesihatan yang paling meliputi ia. Jika doktor anda tidak biasa dengan naloxone, kemudian mengarahkan mereka untuk PrescribeToPrevent.org atau mencetak ini muka surat yang menerangkan bagaimana untuk menetapkan ia.

VIDEO NALOXONE

Mymedabc.com