NANDROLONE

Mymedabc.com

GAMBARAN KESELURUHAN

Nandrolone decanoate adalah hormon steroid buatan manusia dengan struktur fizikal sama dengan lelaki testosteron hormon seks. Dadah ini ditadbir sebagai suntikan intramuskular yang mendalam. Selepas penyerapan ke dalam aliran darah, ubat bergerak ke otot-otot dan tisu-tisu badan yang lain, mengenakan kesan testosteron seperti. Disebabkan kesan-kesan sampingan yang serius dan berpotensi mengancam nyawa, kegunaan perubatan untuk nandrolone decanoate membuktikan terhad.

ANEMIA KEKURANGAN BUAH PINGGANG

Buah pinggang biasanya menghasilkan erythropoietin hormon, yang merangsang pengeluaran sel-sel darah merah di dalam sum-sum tulang. Orang yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik sering mengalami anemia, atau kiraan sel darah merah yang rendah, disebabkan oleh pengeluaran yang tidak mencukupi erythropoietin. Terapi dengan nandrolone decanoate boleh membantu meringankan keadaan ini, yang dikenali sebagai anemia kekurangan buah pinggang.

Nandrolone decanoate boleh merangsang pengeluaran erythropoietin, yang membawa kepada peningkatan pengeluaran sel darah merah, menerangkan National Cancer Institute. Dalam satu artikel Oktober 2005 yang disiarkan dalam “Eropah Jurnal Penyiasatan Klinikal,” Drs. Robert Deicher dan Walter H├Ârl melaporkan bahawa penggunaan nandrolone decanoate membuktikan bermanfaat untuk beberapa pesakit lelaki dengan anemia kekurangan buah pinggang. Penulis bagaimanapun menasihatkan supaya tidak menggunakan ubat untuk pesakit wanita kerana kesan sampingan. Antara pesakit wanita, nandrolone decanoate boleh menyebabkan kesan sampingan masculinizing, seperti peningkatan bulu badan, gangguan kitaran haid, mendalamkan suara dan lelaki-corak keguguran rambut.

Rawatan anemia kekurangan buah pinggang hanya penggunaan US Food and Drug Administration diluluskan nandrolone decanoate, menurut National Library of Medicine farmaseutikal laman web maklumat DailyMed.

MEMBAZIR HIV BERKAITAN

Pesakit dengan maju HIV / AIDS mungkin akan mengalami penurunan berat badan yang ketara, termasuk kehilangan jisim otot. Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit termasuk keadaan ini, yang dikenali sebagai membuang HIV berkaitan, sebagai bukti HIV perkembangan penyakit AIDS.Doktor kadang-kadang menetapkan nandrolone decanoate untuk membantu menangkap atau mengelak kemungkinan membuang HIV berkaitan. Kathleen Mulligan, Ph.D., dan Dr Morris Schambelan dari Universiti California, laporan San Francisco di laman web HIV InSite yang nandrolone decanoate boleh membantu pesakit dengan berat badan keuntungan membuang HIV bersekutu dan jisim otot. Kesan-kesan berfaedah Buktikan paling ketara dalam pesakit yang mengambil bahagian dalam program latihan semasa mengambil nandrolone decanoate.

KESAN-KESAN SAMPINGAN HATI

Nandrolone decanoate boleh menyebabkan kesan sampingan yang serius dalam hati. Maklumat yang menetapkan diluluskan oleh FDA memberi amaran bahawa keadaan yang dikenali sebagai peliosis hepatis boleh berkembang dengan penggunaan nandrolone decanoate. sista darah berisi membangunkan seluruh hati dengan peliosis hepatis. Sista boleh pecah, menyebabkan teruk dan berpotensi mengancam nyawa pendarahan dalaman, laporan “The Merck Manual Profesional Kesihatan.” Walaupun sesuatu yang luar biasa, pesakit yang peliosis hepatis boleh membangunkan kegagalan hati.

Penggunaan nandrolone decanoate juga boleh mencetuskan pembentukan tumor hati bukan barah atau kanser, laporan DailyMed. Tumor boleh pecah, menyebabkan pendarahan dalaman yang berpotensi mengancam nyawa. Pemberhentian ubat yang sering membawa kepada pengecutan tumor, nota DailyMed.

VIDEO NANDROLONE

Mymedabc.com