NICERGOLIN

Mymedabc.com

Nicergoline merupakan terbitan ergot digunakan terutamanya untuk merawat demensia nyanyuk dan gangguan lain yang diketahui mempunyai asal vaskular. Ia dikenali untuk mengurangkan rintangan vaskular dan meningkatkan aliran darah arteri di dalam otak, sekali gus meningkatkan penggunaan oksigen dan pengambilan glukosa oleh sel-sel otak. Kesan-kesan perlindungan juga bersambung kepada beberapa organ-organ lain termasuk paru-paru. Nicergoline juga digunakan untuk gangguan vaskular yang lain termasuk trombosis serebrum, aterosklerosis, tersumbat arteri di kaki, penyakit Raynaud, migrain vaskular, dan retinopati.

Selain di atas, Nicergoline juga digunakan sebagai nootropic, atau dadah pintar. Ini enhancers kognitif yang dipanggil sering digunakan untuk membantu meningkatkan fungsi otak, sama ada ia telah terjejas atau tidak. Sebahagian daripada manfaat nootropic yang dikenali berkaitan dengan tambahan ini termasuk meningkatkan kejelasan mental, persepsi keseluruhan yang lebih baik, fokus, dan penumpuan. Sejak 30 tahun yang lalu, ini telah menjadi salah satu yang paling sangat dihormati makanan tambahan kepekatan otak di pasaran (terutama dalam hal meningkatkan ketangkasan mental). Ubat ini juga sedang digunakan dalam rawatan pelbagai bentuk demensia, termasuk penyakit Alzheimer.

KESAN NICERGOLINE:

Terdapat beberapa mekanisme tindakan untuk Nicergoline. Ia muncul untuk bekerja dengan merangsang tindakan alpha-adrenolytic. Ini pada dasarnya mengaktifkan metabolisme otak.Apabila ini berlaku, beberapa proses dan aktiviti-aktiviti lain mula mengalir juga. Ini semua membawa kepada peningkatan dalam aliran darah arteri (ke otak dan juga organ-organ lain seperti paru-paru). Ini membantu mengurangkan rintangan vaskular dan juga meningkatkan pengambilan dan penggunaan kedua-dua oksigen dan glukosa di dalam otak.

Satu lagi yang menarik, jika tidak unik, mekanisme tindakan untuk tambahan ini adalah dengan bertindak pada darah itu sendiri. Nicergoline telah ditunjukkan untuk menghalang pengagregatan platelet (proses zarah darah pada dasarnya pembungkusan materi bersama-sama) dan darah beku. Tindakan ini dengan sendirinya adalah sangat bermanfaat dari segi mengurangkan risiko strok dan juga mengekalkan kesihatan otak secara keseluruhan dan fungsi. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa makanan tambahan yang tidak menjejaskan ketegangan arteri, dan bahawa ia sebenarnya boleh membawa kepada pengurangan secara beransur-ansur dalam ketegangan ini untuk pesakit yang mempunyai tekanan darah tinggi pada masa ini.

MANFAAT NICERGOLINE:

Sebagai tambahan nootropic, Nicergoline berguna dalam meningkatkan beberapa fungsi kognitif.Ramai pengguna melaporkan sedang menonton dipertingkatkan kejelasan mental, persepsi, dan juga kepekatan yang lebih baik, fokus, dan rentang perhatian. Manfaat ini boleh dilihat dalam semua peringkat umur, tetapi kelihatan lebih berkesan dalam orang yang lebih tua. Ini juga mungkin mengapa makanan tambahan yang amat berguna dalam merawat mereka yang mempunyai demensia nyanyuk dan penyakit Alzheimer. Ia juga boleh meningkatkan pertumbuhan saraf di dalam otak yang lebih tua.

Satu lagi faedah tambahan ini adalah untuk merawat isu-isu yang berkaitan darah. Ini termasuk iskemia sementara, yang merupakan keadaan dicirikan oleh sekala kesukaran bekalan darah. Ia juga membantu dengan rawatan platelet darah melekit, meningkatkan aliran darah dan peredaran di kaki, paru-paru, dan juga di dalam otak itu sendiri. Ini juga berfungsi untuk meningkatkan kedua-dua oksigen dan pengambilan glukosa, menyediakan otak dengan lebih bekerja bahan api dan tenaga untuk menjalankan operasi yang lebih cekap.

Nicergoline juga didapati berkesan merawat keadaan neurologi di mana dinding saluran darah di dalam otak mula mengeras. Migrain yang berpunca dari masalah vaskular juga boleh dirawat dengan tambahan ini. Begitu juga degenerasi makula, yang merupakan umur yang berkaitan dengan masalah mata yang agak biasa yang boleh membawa kepada buta.

masalah vaskular lain boleh berjaya dirawat dengan Nicergoline administeration. Walaupun pening kadang-kadang boleh membantu apabila ia berkaitan dengan kekurangan dalam organ-organ pendengaran konduktif. Ini juga boleh termasuk halusinasi auditori dan kecacatan pendengaran lain.

NICERGOLINE DOS:

Dos yang disyorkan untuk Nicergoline akan bergantung kepada jenis yang dikehendaki rawatan.Sebagai contoh, menggunakan ini untuk bantuan dengan degenerasi makula dan darah penyakit yang berkaitan dengan usia mungkin akan membawa kepada dos doktor disyorkan 5 mg satu hingga tiga kali sehari. Sebaliknya, seseorang yang mengalami demensia nyanyuk mungkin dikehendaki mengambil 30 hingga 60 mg setiap hari. Apabila mengambil dos yang lebih besar, ia perlu dibahagikan kepada pentadbiran dibahagikan sepanjang hari. Ini berguna dalam memastikan bekalan berterusan bahan itu dalam sistem anda. Seperti mana-mana nootropic lain, anda perlu kitaran ini, mengambil rehat sekali-sekala untuk mengelakkan membangunkan toleransi.

KESAN-KESAN SAMPINGAN NICERGOLINE:

tambahan ini adalah dianggap sebagai sangat selamat dan diterima dengan baik. Sudah tentu, terdapat beberapa kesan sampingan yang dikaitkan dengan Nicergoline. Bagi sebahagian besar, ini adalah sangat ringan dan mungkin termasuk rasa loya, hot flashes, kecewa gastrik ringan, tekanan darah rendah dan pening. Pada dos yang tinggi, bradycardia, selera makan meningkat, hasutan, cirit-birit, dan peluh telah dilihat. Anda harus mengelak daripada mengambil makanan tambahan ini dalam kombinasi dengan ergots lain (Hydergine), terutama dalam dos yang tinggi. Sila pastikan anda membaca label dan ikut garis panduan semua pengeluar.

KAJIAN NICERGOLINE:

Ini adalah salah satu daripada nootropics lebih menarik di pasaran hari ini dengan kesan positif kedua-duanya dari sudut pandangan kesihatan saraf dan untuk prestasi mental. Ia dikenali untuk merawat beberapa keadaan vaskular yang berbeza yang boleh menjejaskan fungsi otak dan juga membawa kepada masalah lain di seluruh badan. Dari perspektif peningkatan kognisi, ia tidak begitu berkesan kerana beberapa nootropics lain tetapi ia menawarkan faedah yang sederhana.Manfaat ini terutamanya berkaitan dengan aliran darah dan bekalan tenaga yang diberikan kepada otak yang bertentangan dengan beberapa kesan neuron-khusus nootropics seperti Piracetam, Aniracetam atau Noopept. Anda harus ingat bahawa selalu ada risiko yang wujud apabila mengambil ubat seperti Nicergoline untuk apa yang dikenali sebagai tujuan “off-label”.

VIDEO NICERGOLINE

Mymedabc.com