PIRENOXINE

Mymedabc.com

Pirenoxine adalah ejen anti-katarak digunakan untuk menghalang perkembangan katarak pada pesakit dianggap berisiko. mekanisme tindakannya berinteraksi dengan kalsium dan selenite ion, yang dikenali untuk memainkan peranan utama dalam pembentukan katarak kanta.

KEGUNAAN

Pirenoxine adalah ejen anti-katarak digunakan untuk menghalang perkembangan katarak pada pesakit dianggap berisiko. mekanisme tindakannya berinteraksi dengan kalsium dan selenite ion, yang dikenali untuk memainkan peranan utama dalam pembentukan katarak kanta. Ini seterusnya boleh membantu kristal stop dalam mata yang larut dari insolubilization air, yang membolehkan untuk kanta mata dan penglihatan kekal jelas. Satu lagi kajian perubatan menunjukkan bahawa ia mungkin berkesan dalam membantu mencegah serangan oksidatif pada lensa mata, yang selanjutnya dapat menjelaskan potensinya sebagai rawatan untuk mencegah katarak.

DOS DAN PENTADBIRAN

Pirenoxine titis mata perlu diberikan dengan tegas seperti yang diarahkan oleh doktor yang bertanggungjawab bagi rawatan. Untuk menggunakannya, letakkan tablet ke dalam pelarut (disediakan dalam botol) dan membenarkan ia untuk membubarkan sepenuhnya. Ia mungkin perlu untuk dijelaskan. Doktor anda akan mengarahkan kamu tentang penggunaan yang betul, serta berapa kerap ia perlu digunakan. Dewasa kadang-kadang memberitahu untuk mentadbir 1-2 titis, 3 hingga 5 kali setiap hari. Walau bagaimanapun, regimen dos yang berbeza mungkin diperlukan oleh sesetengah pesakit, bergantung kepada keterukan gejala. Oleh itu, ia adalah penting bahawa semua arahan yang diberikan oleh doktor yang bertanggungjawab bagi rawatan dipatuhi.

KESAN SAMPINGAN

Anda mesti membuat doktor anda mengetahui sebarang kesan sampingan yang berlaku semasa anda menggunakan Pirenoxine titis mata. tindak balas yang mungkin boleh termasuk:

  • mata sedikit pedih
  • penglihatan sedikit berkabus
  • kepekaan mata kepada cahaya
  • Keradangan yang menjejaskan kelopak mata
  • Merasakan bahawa ada barang dalam mata

Pesakit juga perlu mengambil perhatian terhadap hakikat bahawa beberapa kejadian buruk yang belum dirujuk di sini mungkin berlaku. Anda akan perlu untuk mendapatkan rawatan perubatan dengan segera jika anda mengalami apa-apa kesan sampingan yang serius.

LANGKAH BERJAGA-JAGA

Pirenoxine adalah hanya untuk kegunaan oftalmik. Dalam apa keadaan sekalipun, ia dimakan atau digunakan untuk lokasi lain pada badan selain daripada mata.

Sebaik sahaja anda telah meletakkan tablet dalam pelarut untuk membubarkan, penyelesaian yang perlu digunakan dalam tempoh 3 minggu. Mana-mana penyelesaian yang tidak digunakan selepas ini perlu dilupuskan.

AMARAN DAN LANGKAH BERJAGA-JAGA

1. Jika anda mempunyai reaksi alergi atau hipersensitif, dapatkan rawatan perubatan kecemasan.

2. gejala mungkin termasuk kesukaran bernafas, kesukaran menelan, bengkak, sesak dada, ruam kulit, dan gatal-gatal.

3. Ubat ini hanya boleh digunakan seperti yang diarahkan dan ditetapkan oleh doktor atau ahli farmasi. Jangan ubah dos anda melainkan diarahkan untuk berbuat demikian oleh mana-mana perkara di atas.

4. Dos dan penggunaan sering bergantung kepada keterukan keadaan, dan juga sejarah perubatan pesakit dan keadaan kesihatan semasa.

5. Sebelum anda mula menggunakan ubat ini, pastikan doktor anda sedar daripada yang berikut:

  • Jika anda hamil atau menyusukan bayi.
  • Jika anda mempunyai sebarang alahan.
  • Jika anda mempunyai apa-apa penyakit, gangguan, atau keadaan perubatan yang lain.
  • Jika anda menggunakan sebarang dadah atau ubat lain.
  • Jika anda menggunakan apa-apa vitamin atau makanan tambahan.

VIDEO PIRENOXINE

Mymedabc.com