POLICRESULEN

Mymedabc.com

nama generik

Policresulen suppositories.

komposisi

Setiap unit mengandungi 90 mg Policresulen.

Dihasilkan oleh poly-pemeluwapan m-cresol asid sulfonik dengan formaldehid.

rupa

suppositories warna merah bata Light.

tanda-tanda

Rawatan hakisan serviks, cervicitis, dan keradangan lain atau jangkitan dan kerosakan tisu faraj dan serviks (contohnya, pelepasan disebabkan oleh bakteria, trichomonal dan kulat jangkitan, kudis tekanan daripada pesari), acuminate condylomata, pruritus vulva, dan lain-lain benjol serviks mukosa (ectopia pangkal rahim).

Dos dan pentadbiran

1 supp faraj harus digunakan setiap hari ke-2. Jika policresulen pekat telah digunakan, 1 supp faraj perlu diperkenalkan ke dalam faraj setiap hari ke-2 semasa selang antara cauterizations. Bagi memudahkan diperkenalkan, supositori yang boleh dibasahkan dengan air dan kemudian, sebaik-baiknya dengan pesakit dalam kedudukan terlentang, diperkenalkan jauh ke dalam faraj.

Permohonan waktu malam daripada suppositories faraj adalah yang paling praktikal. Penggunaan tambahan dengan tuala wanita mengelakkan kekotoran pakaian dan peralatan tempat tidur.

Kesan sampingan

kerengsaan tempatan kadang-kadang diperhatikan pada awal rawatan, tetapi biasanya reda dengan cepat. Kadang-kadang datang dengan rasa tidak selesa, kekeringan faraj, sensasi badan asing yang hadir dalam faraj

kontra

Semasa mengandung, terutamanya di peringkat akhir, permohonan ke endocervix yang harus dielakkan. Permohonan untuk faraj dan kawasan-kawasan jiran hanya dibenarkan dalam sangat perlukan.

AMARAN DAN LANGKAH BERJAGA-JAGA

1. Gunakan vagina. Jangan telan sebagai policresulen boleh menyebabkan hakisan esofagus.Seseorang yang telah menelan pesari faraj perlu segera minum air yang banyak dan dapatkan nasihat doktor.

2. Melindungi mata anda daripada kenalan dengan produk. Jika bersentuhan produk dengan mata, basuh mereka dengan air, yang perlu berunding ophthalmological.

3. Policresulen gigih merangsang proses penyembuhan. Tidak ada sebab untuk penggera sekiranya berlaku pemisahan (walaupun dalam jumlah yang besar) tisu necrotic dari kawasan yang terjejas.Ia merupakan gejala prestasi produk yang perubatan. Untuk mengelakkan kerengsaan, tisu beku perlu dikeluarkan.

4. Tidak boleh digunakan semasa haid. Pesakit tidak perlu basuh dengan sabun kerengsaan atau mempunyai hubungan seks sepanjang tempoh rawatan.

5. Jika kenalan dengan produk, semua tekstil dan kulit perlu dibilas dengan air sebelum penyediaan telah mempunyai masa untuk kering.

6. Tempat yang kelihatan di permukaan globules kerana penampilan semula jadi globules substrat dan tidak memberi kesan kepada keberkesanan dan keselamatan produk.

7. suppositories tidak ditunjukkan untuk digunakan pada kanak-kanak dan remaja <18 tahun atau di kalangan wanita menopaus, kerana setakat ini tidak ada pengalaman dalam kumpulan umur.

Gunakan dalam kehamilan dan penyusuan

Semasa mengandung, terutamanya di peringkat akhir, permohonan ke endocervix yang harus dielakkan.

Permohonan kepada ectocervix dan bahagian-bahagian yang bersebelahan faraj hanya perlu dijalankan dinyatakan khas, dan kemudian hanya dengan berhati-hati yang melampau.

Semasa mengandung, perlu diberikan hanya jika benar-benar perlu, dengan mengambil kira semua risiko yang mungkin bagi ibu dan anak. Eksperimen haiwan telah gagal untuk menunjukkan apa-apa kecacatan.

Kajian ke atas risiko permohonan untuk wanita hamil tidak disediakan. Ia adalah tidak diketahui sama ada prinsip aktif dikumuhkan dalam susu ibu yang menyusu.

Interaksi dengan produk perubatan yang lain dan lain-lain bentuk interaksi

Produk ini adalah bertujuan untuk permohonan topikal. Oleh kerana anda tidak boleh mengecualikan risiko interaksi, anda harus mengelak daripada menggunakan ubat-ubatan faraj lain semasa rawatan dengan policresulen.

Overdose

Tidak ada tanda-tanda terlebih dos.

Farmakologi

Policresulen dihasilkan oleh poly-pemeluwapan m-cresol asid sulfonik dengan formaldehid dengan mewujudkan jambatan metilena dan pembentukan panjang rantaian yang berbeza. ciri-ciri terapeutik Policresulen yang timbul daripada dua mekanisme berkaitan:

• aktiviti antimikrob,

• penyahaslian terpilih tisu mati.

Policresulen mempunyai spektrum antimikrob, termasuk bakteria Gram-positif, bakteria Gram-negatif, kulat dan beberapa virus, terutamanya Gardnerella Vaginatis, Trichomonas dan candida.Tetapi mempunyai kesan ke atas Doderlein faraj flore. Tiada rintangan dadah didapati sekarang.

Oleh pembekuan terpilih dan penghapusan sel-sel mati dan berpenyakit diubah pembaharuan epitelium dan pemulihan. epitelium skuamus tahan policresulen. Dalam kes epitelium silinder, selepas beberapa saat hubungan dengan policresulen datang kepada bengkak nukleus sel dan sitoplasma, yang membawa kepada mengelupas sel-sel.

Toksikologi

Ketoksikan akut

nilai LD50 dalam tikus selepas pentadbiran intravena adalah di antara 340-380 mg / kg, dan selepas lisan, 2300-2500 mg / kg, dan tikus, masing-masing 390-420 mg / kg dan 3200-3900 mg / kg. The LD50 dalam tikus adalah 200 kali ganda lebih tinggi daripada dos yang pada manusia, pada tikus LD50 300 kali ganda lebih tinggi daripada dos yang pada manusia.

Ketoksikan kronik

Selepas 3 bulan policresulen pada tikus dan anjing di lebih tinggi masing-masing 40 kali ganda dan 9 kali ganda dos klinikal untuk manusia, tidak ada khusus ketoksikan tanda-tanda. Kajian ini telah dijalankan kesan tempatan dalam tikus dan arnab. permohonan topikal policresulen pada kepekatan yang berbeza (4%, 12%, 36%) selepas 10 hari menyebabkan kemerahan sementara.

Kesan ke atas pembiakan

Kajian pada tikus hamil dan arnab menunjukkan policresulen tiada tindakan teratogenik atau embryotoxicity.

Tiada ketoksikan ditemui semasa penggunaan topikal policresulen.

farmakokinetik

Selepas policresulen pentadbiran faraj diserap secara minimum, menyebabkan kepekatan yang tinggi bahan aktif di tapak pentadbiran. Keputusan ujian klinikal dengan produk dalam wanita yang sihat menunjukkan bahawa rendah komponen berat molekul bahan aktif, seperti m-cresol-4-sulfonik asid, m-cresol-6-sulfonik asid, m-cresol-4,6- asid disulfonic dan dicresulene diserap dalam kuantiti yang kecil. Kepekatan serum bahan ini adalah rendah, diberikan dalam nanogram per ml.Oleh kerana perkumuhan pesat oleh buah pinggang, tindakan sistemik bahan-bahan ini adalah rendah.

pakej

Lepuh PVC / PE, dengan hujung jari, 6 unit dalam kotak kadbod.

Simpanan

Store melaung 20 ° C , melindungi cahaya dan kelembapan.

Mymedabc.com