PYRITINOL

Mymedabc.com

Pyritinol adalah penjana prestasi mental dengan kesan positif kepada fokus, masa tindak balas dan perasaan. Ia dikenali untuk meningkatkan kedua-dua asetilkolina dan dopamine tahap dalam otak serta meningkatkan penggunaan glukosa. Terdapat beberapa kegunaan klinikal untuk Pyritinol, tetapi sebagai nootropic ia paling lazim diambil dalam timbunan untuk meningkatkan tumpuan, kelajuan kognisi dan mengurangkan tanda-tanda kemurungan. Pyritinol (Encephabol, Pyrithioxine) adalah makanan tambahan semi-sintetik dihasilkan dengan menggabungkan dua Pyridoxine (Vitamin B6) molekul bersama-sama. Pelbagai faedah nootropic untuk Pyritinol berkait rapat dengan B6 Vitamin yang merupakan salah satu vitamin yang paling penting untuk fungsi otak.

PYRITINOL PENGENALAN

struktur kimia Pyritinol adalah semata-mata bahawa dua molekul Pyridoxine dihubungkan dengan jambatan disulfida (dua atom sulfur). Oleh itu, ia masuk akal untuk memahami bagaimana Pyritinol berfungsi dari segi apa yang kita sudah tahu tentang peranan Pyridoxine dalam fungsi otak. Kita mendapat Vitamin B6 daripada beberapa makanan seperti kacang kuda, ikan, ayam, daging, kentang dan pisang. Vitamin ini adalah penting untuk pengeluaran kami daripada beberapa neurotransmitter utama seperti dopamin, serotonin, glutamat, dan adrenalina (adrenalin). Ini neurotransmitter banyak terlibat dalam kebolehan kami untuk memberi tumpuan, mengingati dan merasakan kenikmatan. Pyritinol sering digambarkan sebagai versi yang dipertingkatkan daripada Pyridoxine, menyebabkan rangsangan yang lebih besar untuk kebolehan kognitif.

Ia pada mulanya dibangunkan oleh Merck Laboratories pada tahun 1961 dan telah ditetapkan untuk tujuan klinikal sejak 1970-an. Dalam pelbagai negara Eropah, Pyritinol adalah untuk merawat beberapa keadaan yang berbeza seperti demensia, penurunan kognitif, gangguan pembelajaran, menara, dan artritis. Menurut anggaran jualan dari Kesatuan Eropah, lebih daripada 100,000 individu telah digunakan Pyritinol dalam tempoh 5 tahun lepas sahaja. Di Amerika Syarikat, ia dijual sebagai makanan tambahan pemakanan dan lebih biasa diambil untuk tujuan off-label untuk meningkatkan kuasa otak.

KESAN PYRITINOL

Salah satu mekanisme yang dikenali tindakan Pyritinol melibatkan peningkatan pengambilan choline ke neuron anda dan dengan itu meningkatkan tahap asetilkolina. Asetilkolin adalah neurotransmitter yang bertanggungjawab untuk banyak proses pemikiran asas seperti penaakulan, pembelajaran dan ingatan. ulasan Pyritinol sering melaporkan bahawa menggunakan suplemen nootropic ini menjadikan ia lebih mudah bagi mereka untuk mengingati dan mengingati maklumat baru, terutama apabila diambil dengan Noopept atau salah satu daripada Racetams seperti Piracetam atau Oxiracetam. Ramai pengguna log juga mengatakan tambahan ini membawa kepada kejelasan mental yang lebih besar dan meningkatkan ketangkasan intelek mereka. tahap asetilkolina tinggi juga dikaitkan dengan pemprosesan yang lebih cepat visual yang menjelaskan mengapa dalam kajian 1990 didapati bahawa mata pelajaran diberi Pyritinol diperhatikan mempunyai masa tindak balas lebih cepat daripada kumpulan kawalan.

Pyritinol juga pelopor yang sangat berkesan untuk dopamine yang merupakan salah satu neurotransmitter mood-meningkatkan di dalam otak. Walaupun mengambil Pyridoxine sendiri boleh membantu untuk meningkatkan tahap dopamin anda, Pyritinol mempunyai penukaran jauh lebih baik ke dalam neurochemical ini. tahap dopamin rendah dikaitkan dengan kemurungan dan beberapa gangguan mood lain seperti kebimbangan. Dopamine memainkan peranan dalam fungsi eksekutif yang merupakan keupayaan otak anda untuk memberi tumpuan kepada satu tugas lebih rangsangan bersaing lain. Menggunakan makanan tambahan dopaminergic seperti Pyritinol dengan itu boleh membawa kepada peningkatan fokus dan tahap tumpuan, mood yang lebih baik dan kurang perasaan tekanan dan kebimbangan.

Satu lagi faedah yang biasa dipasarkan daripada Pyritinol adalah sebagai rawatan anti-mabuk.Acccording satu kajian 2005 yang diterbitkan dalam Jurnal Perubatan British, mengambil Pyritinol selepas malam minum boleh mengurangkan keradangan dalam serebrum anda. Ini boleh mengurangkan ciri penggunaan selepas alkohol sakit kepala dan juga menjaga sel-sel otak anda lebih sihat membawa kepada kerosakan neuron kurang dan kematian sel pra-matang.

KESAN-KESAN SAMPINGAN PYRITINOL

Tidak seperti nootropics lain seperti Piracetam atau Aniracetam, terdapat beberapa kesan sampingan negatif yang dikaitkan dengan penggunaan berterusan Pyritinol. Kesan-kesan sampingan biasanya jarang berlaku dan selepas 20 tahun penggunaan klinikal di Eropah hanya dibentangkan dalam sebilangan kecil kes. Antara kesan-kesan sampingan yang menyebabkan alahan yang hanya telah diperhatikan dalam peratusan kecil penduduk tetapi masih memerlukan kewaspadaan untuk memastikan anda tidak terjejas.

Ia adalah idea yang baik untuk berunding dengan profesional perubatan sebelum menggunakan Pyritinol dan merekodkan apa-apa perubahan yang anda alami selepas mengambilnya. Antara kesan-kesan sampingan yang lebih ringan termasuk cepat marah, penindasan selera makan, keletihan, masalah untuk tidur, ruam, kulit gatal, loya dan cirit-birit. Dalam satu kes, Pyritinol telah dihubungkan dengan kes pankreatitis mengikuti 3 bulan 600 dos mg. Ada juga beberapa insiden direkodkan hepatitis akut berikut kegunaan harian konsisten Pyritinol.

PYRITINOL DOS

Memandangkan potensi kesan sampingan membangun dengan penggunaan yang berterusan, ia adalah penting bahawa anda menjalankan kawalan dos yang tepat apabila menggunakan makanan tambahan ini. Seorang doktor atau profesional penjagaan kesihatan boleh memberi anda memperibadikan cadangan untuk keadaan anda. Julat dos yang jatuh di antara 100 mg sehari hingga 1200 mg sehari dengan kebanyakan orang mengambil 400 mg 600 mg setiap hari. dos ini biasanya dibahagikan kepada dua pentadbiran sehari dengan makanan. Pyritinol dianggap separuh larut air dan tidak secara teknikal perlu diambil dengan makanan, tetapi penyerapan berkemungkinan meningkat ke tahap yang tertentu dengan makanan. Anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan tambahan ini sebagai sebahagian daripada kitaran timbunan nootropic untuk meningkatkan keberkesanan dan mencegah kesan sampingan yang mungkin. Satu kitaran biasa akan menggunakan Pyritinol dos standard selama dua minggu dan kemudian menghentikan penggunaan selama satu minggu.

VIDEO PYRITINOL

Mymedabc.com