SERRATIOPEPTIDASE

Mymedabc.com

Untuk berjuta-juta orang-orang yang mengambil ubat-ubatan anti-radang untuk melegakan kesakitan dan meningkatkan kesihatan kardiovaskular, terdapat tambahan yang menunjukkan janji besar. Nama tambahan ini adalah Serratiopeptidase, dan doktor di Eropah telah menetapkan untuk merawat segala-galanya daripada sakit untuk plak atherosclerotic.

Serratiopeptidase (biasanya silap eja sebagai serapeptase) merupakan enzim yang dihasilkan dalam usus cacing sutera untuk memecahkan dinding kepompong. Enzim ini terbukti menjadi alternatif terbaik kepada NSAID (Non Steroid Anti-Radang Dadah) digunakan secara tradisional untuk merawat arthritis rheumatoid dan osteoarthritis. Serratiopeptidase telah digunakan untuk merawat sinusitis kronik, sindrom carpal tunnel, keseleo dan ligamen koyak, penyakit payudara fibrocystic, sista ovari, telinga, hidung dan tekak jangkitan, fibromyalgia, vena varikos, emfisema, asma, bronkitis, migrain (vaskular), Radang Usus penyakit (IBD) termasuk Crohn, kolitis dan cystitis, pembesaran prostat, kesakitan dan keradangan selepas pembedahan. Beberapa penyelidik percaya Serratiopeptidase boleh memainkan peranan yang penting dalam plak arteri (pengerasan arteri) pencegahan dan penyingkiran.

NSAID digunakan secara tradisional untuk merawat kesakitan, keradangan, arthritis rheumatoid dan osteoarthritis. Tidak terpilih (COX1 dan COX2) NSAID termasuk Ibuprofen, Acetaminophen, dan salisilat (Aspirin). NSAIDS terpilih termasuk COX2 enzim menghalang produk, termasuk ubat popular baru-baru ini diambil dari pasaran. Dengan laporan baru-baru menghubungkan COX2 enzim menghalang ubat untuk serangan jantung, strok, pendarahan usus, buah pinggang atau hati penurunan nilai, dan jangkitan pernafasan, ramai yang mencari selamat, alternatif semula jadi. kaji selidik baru-baru ini mendapati bahawa dadah adalah 250,000 kali lebih berbahaya daripada produk semula jadi.

Tidak seperti NSAID over-the-counter, Serratiopeptidase belum terbukti menyebabkan ulser dan pendarahan perut. Malah, Serratiopeptidase, seperti banyak produk kesihatan semula jadi, menghasilkan banyak “faedah sampingan.” Dalam lebih 25 tahun digunakan dan dalam kajian yang diterbitkan, tiada kesan sampingan telah ditemui.

Keradangan: Badan kita mempunyai hubungan cinta-benci dengan keradangan. Dalam satu tangan, keradangan adalah tindak balas semula jadi yang diperlukan untuk melindungi badan daripada organisma menyerang. Sebaliknya, keradangan yang berlebihan boleh mengehadkan fungsi sendi, dan memusnahkan tulang, rawan dan artikular (bersama) struktur lain.

Sakit Pengurangan: Walaupun Serratiopeptidase mengurangkan keradangan, salah satu manfaat yang paling mendalam adalah pengurangan kesakitan, kerana kemampuannya untuk menyekat pelepasan amina sakit-mendorong dari tisu radang itu. Doktor di seluruh Eropah dan Asia telah diiktiraf manfaat anti-radang dan sakit-menyekat bahan ini berlaku secara semulajadi dan menggunakannya dalam rawatan sebagai alternatif kepada NSAID.

Hantar Bengkak Operative dan Sakit: Di Jerman dan negara-negara Eropah yang lain, Serratiopeptidase adalah rawatan biasa untuk bengkak radang dan trauma. Satu kajian double-blind telah dijalankan oleh penyelidik Jerman untuk menentukan kesan Serratiopeptidase pada bengkak selepas pembedahan dan kesakitan. Kajian ini melibatkan enam puluh enam pesakit yang dirawat melalui pembedahan untuk pecah segar ligamen cagaran sisi lutut. Pada hari selepas pembedahan ketiga, kumpulan yang menerima Serratiopeptidase dipamerkan pengurangan 50 peratus daripada bengkak, berbanding dengan kawalan. Pesakit yang menerima Serratiopeptidase juga menjadi bebas kesakitan lebih cepat daripada kawalan, dan pada siang hari yang kesepuluh, kesakitan telah hilang sepenuhnya.

Penyakit Payudara fibro-Cystic: Serratiopeptidase telah digunakan dalam rawatan berjaya penyakit payudara fibrocystic. Dalam satu kajian double-blind, Serratiopeptidase yang paling utama plasebo untuk penambahbaikan sakit payudara, bengkak payudara dan proses menjadi kejam (ketegasan). 85.7 peratus daripada pesakit yang menerima Serratiopeptidase dilaporkan sederhana kepada peningkatan yang ketara. Tiada tindak balas buruk kepada Serratiopeptidase dilaporkan. Penyelidik membuat kesimpulan bahawa Serratiopeptidase adalah kaedah yang selamat dan berkesan untuk rawatan kebengkakkan payu dara.

Serratiopeptidase dan Sinusitis: Disebabkan ciri-ciri anti-radang, Serratiopeptidase telah ditunjukkan dalam kajian klinikal untuk manfaat pesakit sinusitis kronik. Dalam keadaan ini, lendir dalam rongga hidung pesakit menebal dan hypersecreted. Penebalan ini menyebabkan mukus untuk dipecat kurang kerap. Penyelidik Jepun dinilai kesan Serratiopeptidase (30 mg / hari secara lisan selama empat minggu) pada keanjalan dan kelikatan mukus hidung pada pesakit dewasa dengan sinusitis kronik. Serratiopeptidase mengurangkan kelikatan mukus, meningkatkan penghapusan rembesan bronchopulmonary.

Telinga, Hidung dan Tekak, dan lain-lain: ujian klinikal lain menyokong keupayaan Serratiopeptidase untuk melegakan masalah yang berkaitan dengan telinga, hidung, dan jangkitan tekak, anosmia (kehilangan bau), halangan hidung, laryngitis, kesukaran menelan, selalunya dalam masa 3-4 hari. Pakar Perubatan dinilai keberkesanan rawatan sebagai cemerlang atau baik untuk 97.3 peratus daripada pesakit yang dirawat dengan Serratiopeptidase berbanding hanya 21.9 peratus daripada mereka yang dirawat dengan plasebo. Satu laporan anekdot menunjukkan bahawa Serratiopeptidase berakhir tahun berdengkur secara literal semalaman.

Implikasi kardiovaskular: fibrinolytic (Clot Busting) Tindakan: Hans A. Nieper, MD, seorang dokter dari Hannover, Germany, mengkaji kesan Serratiopeptidase pada pengumpulan plak dalam arteri. Pembentukan plak melibatkan deposit bahan-bahan lemak, kolesterol, bahan buangan selular, kalsium dan fibrin (a bahan pembekuan dalam darah) pada lapisan dalam arteri.Keputusan berlebihan plak penyumbatan separa atau lengkap aliran darah melalui arteri, menyebabkan arteriosklerosis, dan berpotensi strok atau serangan jantung. Bukti untuk menyokong peranan Serratiopeptidase dalam mencegah plak membina-up adalah anekdot.Namun, kajian lanjut akan dipanggil dalam bidang ini sebagai penyelidikan Nieper ini menunjukkan bahawa tindakan protein melarut di Serratiopeptidase secara beransur-ansur akan memecahkan plak atherosclerotic.

Menurut Dr. Nieper, 30,000 IU Serrapetase sehari selama 12 hingga 18 bulan cukup untuk mengalihkan tersumbat berserabut daripada arteri koronari sempit, seperti yang disahkan dalam ramai pesakit dengan pemeriksaan ultrasound.

Apabila digabungkan dengan Nattokinase, satu lagi enzim fibrinolytic menakjubkan, dan produk semula jadi lain yang termasuk omega 3 asid lemak dan Terminalia Arjuna, pengamal kesihatan semulajadi mempunyai kaedah yang berkesan untuk meningkatkan kesihatan kardiovaskular tanpa kesan sampingan ubat-ubatan.

Kesimpulan: Jika anda mengalami penyakit radang, artritis reumatoid, osteoartritis, sinusitis, sindrom carpal tunnel, berdengkur, penyakit payudara fibrocystic, sista ovari, fibromyalgia, vena varikos, Penyakit Radang Usus, sakit kepala migrain, pembesaran prostat, siku tenis, masalah paru-paru, arteriosclerosis, edema (bengkak), sakit, atau plak kardiovaskular membina, Serratiopeptidase boleh memberikan kelegaan yang anda cari selama ini, tanpa kesan sampingan NSAID dan COX2 enzim menghalang dadah.

Terima kasih kepada larva kecil rama-rama sutera, penyelidik telah mengambil langkah besar ke arah mencari bantuan untuk penghidap penyakit radang.

Mymedabc.com