SULBUTIAMINE

Mymedabc.com

APAKAH SULBUTIAMINE?

Sulbutiamine adalah terbitan daripada thiamine juga dikenali sebagai vitamin B1. Ia terdiri daripada dua molekul thiamine diubah suai, menyeberangi halangan darah otak jauh lebih berkesan daripada thiamine. Ia dijual di bawah Arcalion nama, dan menyediakan pelbagai manfaat kognitif.

Ia telah ditemui oleh penyelidik di Jepun, kerana mereka cari kadar penyerapan yang lebih berkesan thiamine. Thiamine meningkatkan fungsi kognitif, tetapi mempunyai kadar penyerapan yang rendah. Sulbutiamine menyelesaikan isu ini, kerana ia adalah lebih berkesan dari segi penyerapan.

SEJARAH SULBUTIAMINE

Sulbutiamine dikaitkan dengan kajian thiamine di Jepun. Beriberi adalah gangguan sistem saraf yang telah tersebar luas di Jepun sehingga abad kedua puluh. Ini berlaku disebabkan oleh kekurangan dalam thiamine. Ini disebabkan oleh nasi putih menjadi makanan ruji di Jepun dan negara-negara Asia yang lain.

Thiamine telah diasingkan pada tahun 1926 dan disintesis oleh tahun 1936. Kemudian pada tahun 1951, pertama thiamine terbitan lipophilic telah diasingkan daripada bawang putih. Ia tidak jelas apabila Sulbutiamine pertama kali disintesis, dengan ada ia telah dirujuk dalam kesusasteraan sejak tahun 1973. Tambahan ini mengatasi bioavailabiliti lemah thiamine.

BAGAIMANA UNTUK MENGGUNAKAN SULBUTIAMINE

Sulbutiamine datang dalam sama ada serbuk atau bentuk pil. Ia adalah lebih menjimatkan untuk membeli Sulbutiamine secara pukal, dan kemudian buat kapsul diri sendiri. Dengan cara ini anda boleh mempunyai kemudahan kapsul, pada harga serbuk secara pukal.

Membuat kapsul jika juga memberi manfaat kerana rasa serbuk. Ia adalah rasa yang sangat kuat dan busuk, seperti yang dilaporkan oleh banyak pihak. Ramai pengguna menyesuaikan diri dengan rasa, tetapi jika anda tidak boleh berdiri, mula membuat kapsul atau membeli Sulbutiamine dalam bentuk pil. Kedua-dua cara yang berkesan, ia hanya bergantung kepada rasa dan kos.

Serbuk ini adalah larut lemak, jadi anda tidak boleh mencampurkannya dengan jus atau air. Dalam usaha untuk mendapatkan hasil yang terbaik, mengambil dos anda dengan minyak ikan atau susu.Jika anda mengambil dos anda dengan lemak, anda memastikan kelajuan penyerapan yang lebih baik dalam sistem pencernaan anda.

toleransi A boleh membina jika anda mengambil dos yang terlalu jauh untuk tempoh masa yang panjang. Ia adalah disyorkan bahawa kitaran anda dos anda. Jika anda mengambil Sulbutiamine selama seminggu, mengambil minggu depan tanpa ia.

BAGAIMANA ADAKAH SULBUTIAMINE BERFUNGSI?

Apabila dimakan, Sulbutiamine diserap melalui usus dan ke dalam aliran darah. Sulbutiamine adalah molekul lipophilic yang melintasi halangan darah otak lebih mudah daripada thiamine.Mekanisme tindakan tidak sepenuhnya difahami, tetapi sistem cholinergic terlibat.

Setelah Sulbutiamine adalah di dalam otak, thiamine dan tahap thiamine fosfat meningkat. Sejak Sulbutiamine merupakan prekursor thiamine, ia adalah selamat untuk mengatakan bahawa ia juga bertanggungjawab untuk kesan nootropic berpengalaman. Thiamine kemudiannya digunakan untuk menghasilkan kedua-dua GABA dan asetilkolina.

Dopamine juga terjejas kerana Sublutiamine positif mempengaruhi suasana hati kita. The neurotransmitter dopamine, bertanggungjawab untuk perasaan keseronokan, serta keupayaan kami untuk memberi tumpuan melalui fungsi eksekutif.

KEBAIKAN SULBUTIAMINE

Ini terbitan thiamine adalah sangat berkesan untuk menghilangkan kekurangan tenaga, manakala menghasilkan kesan kognitif yang positif.

  • Sulbutiamine mewujudkan komunikasi yang lebih berkesan di antara neuron . Ini cenderung untuk meningkatkan tahap perhatian seseorang dan bagaimana amaran pengguna merasakan. Inilah sebabnya mengapa Sulbutiamine digunakan untuk merawat asthenia, yang merupakan syarat menyebabkan keletihan kronik.
  • Fungsi ingatan adalah lebih baik kerana sistem dopaminergic, glutaminergic dan cholinergic. Pengguna juga mengalami tahap yang tinggi terhadap penaakulan, pemikiran yang mendalam, dan kebolehan pembelajaran. Banyak kajian telah dijalankan yang menunjukkan manfaat yang positif. Sebagai contoh, dalam satu kajian double-blind, pesakit Alzheimer telah diberi kombinasi Sulbutiamine dan Donepezil, yang meningkatkan ingatan mereka berbanding dengan mereka yang mengambil Donepezil dan plasebo.
  • Disebabkan oleh peningkatan dalam dopamin, pengguna mengalami peningkatan dalam fokus , manakala memerangi perasaan kebimbangan dan tekanan. Ini akan membolehkan anda untuk berasa lebih selesa, yang lebih baik untuk kesihatan mental anda.
  • Berfungsi untuk mengekalkan kesihatan otak dengan melindungi saraf . Ia membantu untuk menggalakkan pembangunan yang sihat sarung myelin, melindungi lanjut saraf seseorang.
  • Ia juga ditunjukkan untuk meningkatkan gejala-gejala yang dikaitkan dengan gangguan kognitif degeneratif . Ini menjadikan Sulbutiamine pesaing hebat untuk rawatan Alzheimer.

KEMUNGKINAN KESAN SAMPINGAN

Sulbutiamine dikatakan selamat apabila diambil dengan sewajarnya. Terdapat risiko yang rendah mengalami kesan sampingan yang negatif. Walau bagaimanapun, apabila diambil dalam jumlah yang besar, kesan sampingan yang lebih berbahaya yang mungkin. Walaupun jarang berlaku, ia adalah mungkin untuk mengalami ruam kulit. Gejala-gejala ekzema seperti tidak umum lepas dan sederhana.

Jika diambil terlalu kerap, perubahan mood mungkin berlaku. Jika anda bipolar dan pada masa ini ubat bipolar, ia adalah disyorkan bahawa anda mengelakkan mengambil makanan tambahan nootropic ini. Ia cenderung untuk mempunyai negatif yang memberi kesan kepada mereka yang mengambil ubat bipolar, jadi bercakap dengan doktor anda mengenai sebarang kebimbangan.

Isu dengan tidur telah didokumenkan, yang dipercayai berdasarkan kimia otak individu. Jika ini berlaku, hentikan penggunaan. Bukan sahaja tidur terjejas, tetapi selera makan. Sulbutiamine adalah penahan selera makan, oleh itu sesiapa yang mempunyai sejarah gangguan makan, harus mengelakkan penggunaan.

Terdapat beberapa kebimbangan bahawa Sulbutiamine boleh menjadi ketagihan bagi sesetengah individu. Tidak ada bukti yang direkodkan ini, tetapi adalah disyorkan supaya berhati-hati jika anda mengambil setiap hari. Hal ini terutama berlaku jika anda mengambil dos yang tinggi secara tetap.

DOSAGE

Ia adalah disyorkan bahawa anda mengambil masa antara 400 g dan 1000 mg dalam jangka masa 24 jam. Keputusan berbeza-beza mengikut orang itu, dan juga makanan tambahan lain yang sedang diambil. Jika anda seorang pemula, mulakan dengan dos yang rendah.

Mymedabc.com