TADALAFIL

Mymedabc.com
Jenis ubat Phosphodiesterase jenis-5 inhibitor
Digunakan untuk mati pucuk di kalangan lelaki dewasa
Juga dipanggil Cialis®
Terdapat sebagai Tablet

mati pucuk (kadang-kadang dikenali sebagai mati pucuk) bermakna bahawa anda tidak boleh mendapatkan atau mengekalkan ereksi yang sepatutnya. Terdapat beberapa sebab-sebab, makhluk yang paling biasa disebabkan oleh penyempitan arteri yang membawa darah ke zakar.

Tadalafil berfungsi dengan menghalang tindakan bahan kimia di dalam badan anda, yang dipanggil phosphodiesterase jenis-5. Ini membantu untuk berehat (melebar) saluran darah dan meningkatkan aliran darah ke zakar berikut rangsangan seksual. Ini membantu untuk mengekalkan ereksi.

Tadalafil adalah tersedia atas preskripsi, tetapi ia hanya ditetapkan di NHS untuk lelaki dengan disfungsi erektil akibat daripada keadaan perubatan tertentu. Jika anda diberi preskripsi swasta (tidak NHS), anda akan diminta untuk membayar untuk tablet.

Satu lagi jenama tablet tadalafil dipanggil Adcirca┬« digunakan untuk merawat keadaan yang sama sekali berbeza dipanggil pulmonari arteri darah tinggi – lihat calledTadalafil perubatan risalah yang berasingan untuk hipertensi pulmonari jika anda telah ditetapkan jenama ini tablet tadalafil.

Sesetengah ubat tidak sesuai untuk mereka yang mempunyai syarat-syarat tertentu, dan kadang-kadang ubat yang hanya boleh digunakan jika penjagaan tambahan diambil. Dengan sebab itu, sebelum anda mula mengambil tadalafil adalah penting bahawa doktor atau ahli farmasi anda tahu:

 • Jika anda mempunyai apa-apa penyakit, kecederaan atau kecacatan zakar anda.
 • Jika anda mempunyai masalah jantung, atau penyakit saluran darah.
 • Jika anda mempunyai keadaan mata menyebabkan kehilangan penglihatan.
 • Jika anda mempunyai tekanan darah rendah atau angina.
 • Jika anda mempunyai hati atau buah pinggang.
 • Jika anda mempunyai strok atau serangan jantung.
 • Jika anda mempunyai penyakit sel sabit.
 • Jika anda pernah mempunyai kanser sumsum tulang atau leukemia.
 • Jika anda mengambil atau menggunakan mana-mana ubat-ubatan lain. Ini termasuklah mana-mana ubat-ubatan anda mengambil yang boleh didapati untuk membeli tanpa preskripsi, seperti ubat-ubatan herba dan pelengkap, dan dadah rekreasi.
 • Jika anda pernah mempunyai reaksi alahan kepada ubat.
 • Sebelum anda mengambil tadalafil, baca maklumat dicetak risalah pengeluar dari dalam pek anda. Risalah ini akan memberikan anda maklumat lebih lanjut mengenai tablet, dan juga senarai penuh kesan-kesan sampingan yang mungkin anda alami.
 • Ambil tadalafil tepat seperti yang doktor anda telah memberitahu anda. Ia bertujuan untuk diambil sebelum aktiviti seksual – ia adalah TIDAK untuk kegunaan harian yang berterusan.Anda perlu mengambil satu tablet sekurang-kurangnya setengah jam sebelum anda merancang untuk melakukan hubungan seks (ia masih mungkin berkesan sehingga 36 jam selepas mengambil tablet). Ia tidak penting sama ada anda mengambil tablet sebelum atau selepas makan.
 • Terdapat empat kekuatan tablet tadalafil. Ia mungkin bahawa anda akan diberi 10 tablet kekuatan mg untuk memulakan dengan, tetapi ini mungkin akan dipinda kemudiannya bergantung kepada bagaimana anda bertindak balas. Setiap kali anda mengumpul preskripsi, periksa untuk memastikan ia mengandungi kekuatan tablet anda menjangkakan.
 • Jangan mengambil tadalafil lebih kerap daripada sekali sehari.
 • Anda dan pasangan anda masih perlu untuk melibatkan diri dalam foreplay, seperti yang anda akan lakukan jika anda tidak mengambil ubat untuk disfungsi erektil. Tadalafil tidak akan menyebabkan ereksi melainkan anda terangsang secara seksual.
 • Jangan minum dalam jumlah yang besar alkohol sebelum anda merancang untuk mengambil tadalafil. Minum alkohol terlalu banyak boleh mengurangkan keupayaan anda untuk mendapatkan ereksi dan ini boleh menghalang anda daripada mendapat faedah maksimum daripada tablet ini.
 • Ia adalah disyorkan bahawa anda tidak minum jus limau gedang dengan tadalafil. Ini kerana terdapat bahan kimia dalam jus limau gedang yang boleh meningkatkan jumlah tadalafil dalam aliran darah anda. Ini boleh membuat kesan sampingan lebih cenderung.
 • Temu janji biasa anda dengan doktor anda supaya kemajuan anda boleh dipantau. Jika anda merasakan tablet adalah terlalu kuat untuk anda, berbincang dengan doktor anda. Jika anda tidak mendapat ereksi selepas mengambil tadalafil, atau jika ia tidak bertahan cukup lama untuk anda untuk melakukan hubungan seks, berbincang dengan doktor anda – jangan mengambil lebih banyak tablet daripada anda telah diberitahu untuk.
 • Anda tidak boleh mengambil tadalafil jika anda menggunakan mana-mana produk lain atau mengambil sebarang ubat-ubatan lain untuk merawat mati pucuk.

Bersama-sama dengan kesan berguna mereka, kebanyakan ubat-ubatan boleh menyebabkan kesan sampingan yang tidak diingini walaupun bukan semua orang mendapat mereka. Ini biasanya bertambah baik apabila badan anda menyesuaikan diri dengan ubat baru, tetapi bercakap dengan doktor atau ahli farmasi anda jika mana-mana kesan sampingan yang berikut terus atau menjadi menyusahkan.

tadalafil biasa kesan sampingan – ini menjejaskan kurang daripada 1 dalam 10 orang yang mengambil ubat ini Apa yang boleh saya lakukan sekiranya saya mengalami ini?
Sakit kepala, sakit otot dan sakit Tanya ahli farmasi anda untuk mengesyorkan ubat penahan sakit yang sesuai
Hidung tersumbat Ini tidak lama lagi perlu lulus, tetapi dalam masa yang sama menyedut wap boleh membantu
Masalah penghadaman, refluks asid Tanya ahli farmasi anda untuk mengesyorkan ubat senak yang sesuai

Penting : jika ereksi anda berlangsung selama lebih daripada empat jam, atau jika anda mendapat sakit dada atau tiba-tiba kehilangan penglihatan, hubungi doktor untuk rawatan perubatandengan segera .

Jika anda mengalami sebarang gejala-gejala lain yang anda fikir mungkin disebabkan oleh ubat ini, berbincang dengan doktor atau ahli farmasi.

 • Simpan semua ubat-ubatan daripada jangkauan dan penglihatan kanak-kanak.
 • Simpan di tempat yang sejuk, kering, jauh daripada haba langsung dan cahaya.

VIDEO TADALAFIL

Mymedabc.com