TRETINOIN

Mymedabc.com

Tretinoin Cream ialah vitamin terbitan A digunakan secara berkesan untuk membantu melicinkan dan melembutkan kulit wajah. Tretinoin adalah nama generik produk ini – nama jenama yang popular untuk krim tretinoin adalah Renova. Tretinoin adalah krim preskripsi digunakan untuk melicinkan kekasaran di muka, untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus, untuk menyeimbangkan tona kulit, mengurangkan kedutan, walaupun variasi pigmentasi, merawat jerawat, mengurangkan saiz dan jumlah bintik hitam, dan meningkatkan penampilan keseluruhan kulit muka.

FAEDAH

Tretinoin krim berfungsi dengan mempercepatkan penggantian kulit sel muka dan membina kapasiti untuk pembangunan kolagen dalam kulit wajah. Ia mengambil masa kira-kira enam bulan untuk kesan penuh berlaku pada kulit wajah. Selepas penggunaan enam bulan daripada tretinoin, kulit muka akan kelihatan kurang berkedut, lebih walaupun dalam nada kulit dan kurang membosankan. Krim ini mempunyai bau bunga cahaya dan berwarna putih. Sedikit sebesar biji kacang krim tersebar di muka baik selepas muka dicuci – sekurang-kurangnya 30 minit.

KESAN SAMPINGAN

Kesan-kesan sampingan dari penggunaan krim tretinoin boleh termasuk pengelupasan muka, kemerahan dan gatal. Krim ini hanya perlu digunakan pada muka. Jangan gunakan krim tretinoin jika hamil atau merancang untuk hamil. Krim ini akan ditemui dalam susu ibu jika digunakan semasa hamil atau dalam masa yang sebelum hamil. Tretinoin juga boleh menyebabkan sensitiviti matahari dan peningkatan risiko selaran matahari.

STRATEGI ANTI-PENUAAN

Tretinoin krim boleh digunakan sebagai sebahagian daripada regimen kecantikan untuk membantu mencegah penampilan penuaan wajah. Krim ini membantu melambatkan kemunculan kedutan dan garis-garis halus. Ia membantu untuk mencantikkan penampilan keseluruhan kulit muka dan menambah cahaya muda ke muka.

JANGKA PANJANG KESAN

Kesan jangka panjang dekad penggunaan krim ini adalah seperti yang belum diketahui. Gunakan mana-mana produk pada kulit dengan berhati-hati kerana sebagai kesan sistemik yang tidak diketahui mungkin berlaku. Sentiasa tanya doktor anda mengenai sebarang kesan jangka panjang yang mungkin bagi mana-mana produk preskripsi sebelum memulakan setiap hari atau kerap menggunakan produk.

GUNAKAN DALAM KOMBINASI DENGAN PRODUK LAIN

krim tretinoin boleh digunakan dengan produk solek biasa. Sapukan krim tretinoin selepas mencuci muka, dan menunggu sekurang-kurangnya 30 minit untuk memohon krim. Kemudian tunggu 10 minit lagi untuk krim untuk menyelesaikan ke muka. Maka permohonan solek boleh bermula seperti biasa. Menggunakan solek yang mengandungi pelindung matahari adalah idea yang baik untuk melindungi muka dari matahari.

VIDEO TRETINOIN

Mymedabc.com