TRIMEPRAZINE

Mymedabc.com

Trimeprazine mengandungi tartate trimeprazine, yang mempunyai sifat-sifat antihistamin dan boleh mengurangkan gejala gatal. Trimeprazine telah didapati memberikan kelegaan daripada gatal kerana apa-apa syarat, termasuk alahan, dermatitis, ekzema dan parasit. Penggunaan Trimeprazine mengurangkan atau menghapuskan kecenderungan anjing menggaru. Seterusnya, ini menghalang pembangunan pustules atau kawasan mentah dicipta daripada menggaru berlebihan.

ANTI-RADANG AGENT

Trimeprazine untuk anjing juga mengandungi prednisolone, kortikosteroid yang mengurangkan keradangan. Ini adalah berguna untuk keadaan kulit yang telah menjadi jengkel dan radang.Steroid ini berfungsi dalam kombinasi dengan trimeprazine antihistamin, seperti trimeprazine mengurangkan gatal-gatal dan prednisolone kesan keradangan yang berkaitan dengan reaksi alahan. Seperti dengan steroid lain, terdapat kesan-kesan sampingan yang berpotensi, seperti yang dinyatakan di bawah. Secara umum, walaupun, dalam tempoh lapan tahun untuk digunakan, Trimeprazine telah terbukti menghasilkan kesan sampingan yang kurang daripada produk steroid yang mengandungi lain.

ASMA AGENT

Trimeprazine berkesan dalam merawat batuk taring, termasuk tracheobronchitis-juga dikenali sebagai anjing batuk. Ia juga boleh digunakan untuk merawat batuk disebabkan oleh alahan dan syarat-syarat lain, kecuali yang berkaitan dengan jantung.

Trimeprazine juga terapi tambahan untuk jangkitan bakteria kronik atau akut, apabila jangkitan itu sedang dikawal oleh antibiotik atau kemoterapi.

DOS DAN PENGGUNAAN

Temparil-p datang dalam botol 100 dan 1000 tablet. Pil akan dikira supaya mereka boleh dengan mudah dibahagikan pada separuh. Dos yang diberi dua kali sehari, dengan makanan, dan adalah berdasarkan kepada berat anjing. Dos yang biasa adalah setengah tablet untuk anjing sehingga 10 pound, satu tablet untuk anjing 11-20 pound, dua tablet untuk anjing 21-40 pound, dan tiga tablet untuk anjing lebih 40 pound. dos yang biasanya dipotong dua selepas empat hari tetapi doktor haiwan perlu menyediakan regimen yang tepat untuk diikuti.

Apabila Trimeprazine dihentikan, ia tidak boleh dihentikan tiba-tiba tetapi mesti berkurangan.

Trimeprazine tidak boleh digunakan pada anjing mengandung dan anjing dengan jangkitan virus atau kulat yang serius. Jika anjing yang mempunyai penyakit kronik yang lain seperti diabetes, penggunaan Temparil-P perlu dipertimbangkan memandangkan ubat-ubatan lain anjing dan kesan sampingan yang berpotensi Trimeprazine.

KESAN SAMPINGAN

Ejen-ejen di Trimeprazine menimbulkan risiko kesan sampingan. The antihistamin trimeprazine boleh menyebabkan mengantuk, gegaran atau kelemahan otot. Prednisolone boleh menyebabkan gejala yang dikaitkan dengan penggunaan steroid, termasuk pengekalan natrium, kehilangan kalium, ditindas fungsi kortikal adrenal, muntah-muntah, cirit-birit, ubat pelali, dyscrasias darah, penyembuhan luka ditangguhkan, dan osteoporosis. terapi steroid yang berpanjangan boleh membawa kepada sindrom Cushing, gangguan endokrin, dalam beberapa anjing. Walaupun risiko-risiko ini, dalam beberapa kes keberkesanan Trimeprazine dalam melegakan keadaan asas mengatasi kesan-kesan sampingan supaya ia boleh diteruskan walaupun kesan sampingan.

bantuan veterinar segera perlu dicari jika anjing yang memaparkan tanda-tanda tindak balas alahan yang teruk, termasuk kesukaran bernafas, wabak gatal-gatal, atau bengkak pada bibir, lidah atau muka.

Mymedabc.com