UBIQUINONE

Mymedabc.com

APAKAH MAKLUMAT YANG PALING PENTING YANG PERLU SAYA TAHU TENTANG UBIQUINONE?

Ikut semua arahan pada label produk dan pakej. Beritahu setiap penyedia penjagaan kesihatan anda tentang semua keadaan anda perubatan, alahan, dan semua ubat yang anda gunakan.

APAKAH UBIQUINONE?

Ubiquinone adalah bahan seperti vitamin yang dibuat secara semula jadi di dalam badan.Ubiquinone juga dikenali sebagai Coenzima, Ubidcarenone, Ubidécarénone dan Ubiquinol.

Ubiquinone telah digunakan dalam perubatan alternatif sebagai berkesan mungkin membantu dalam merawat koenzim kekurangan Q-10, atau mengurangkan gejala gangguan mitokondria (keadaan yang memberi kesan kepada tenaga pengeluaran dalam sel-sel badan).

Ubiquinone juga mungkin berkesan dalam mencegah sakit kepala migrain, menurunkan tekanan darah, mencegah serangan jantung kedua, atau memperlahankan perkembangan penyakit awal Parkinson. Ubiquinone juga mungkin berkesan dalam meningkatkan gejala pada orang dengan kegagalan jantung kongestif, masalah saraf yang disebabkan oleh kencing manis, penyakit Huntington, distrofi otot, atau degenerasi makula (yang berkaitan dengan usia kehilangan penglihatan).

Ubiquinone juga telah digunakan untuk merawat penyakit Alzheimer, kolesterol tinggi, atau sklerosis lateral amyotrophic (penyakit Lou Gehrig). Walau bagaimanapun, kajian telah menunjukkan bahawa ubiquinone mungkin tidak berkesan dalam merawat keadaan ini.

Kajian juga telah menunjukkan bahawa ubiquinone adalah tidak mungkin menjadi berkesandalam meningkatkan prestasi sukan.

Kegunaan lain tidak terbukti dengan penyelidikan telah merangkumkan asma merawat, COPD, kanser, kencing manis, masalah jantung tertentu, fibromyalgia, hepatitis C, masalah buah pinggang, tekanan darah tinggi semasa mengandung, masalah otot yang disebabkan oleh mengambil “statin” ubat kolesterol, dan keadaan lain.

Ubiquinone sering dijual sebagai makanan tambahan herba. Tiada piawaian yang dikawal selia di tempat untuk banyak sebatian herba dan makanan tambahan dipasarkan telah didapati dicemari dengan logam toksik atau ubat-ubatan lain. Makanan tambahan herba / kesihatan harus dibeli dari sumber yang boleh dipercayai untuk mengurangkan risiko pencemaran.

Ubiquinone juga boleh digunakan untuk tujuan yang tidak disenaraikan di dalam panduan produk ini.

APAKAH YANG PERLU SAYA BINCANGKAN DENGAN KESIHATAN SAYA SEBELUM MENGAMBIL UBIQUINONE?

Sebelum menggunakan ubiquinone, berbincang dengan pembekal penjagaan kesihatan anda.Anda mungkin tidak dapat menggunakan ubiquinone jika anda mempunyai keadaan perubatan tertentu, terutama sekali:

 • tekanan darah tinggi atau rendah;
 • jika anda menerima kemoterapi; atau
 • jika anda merokok.

Ubiquinone dianggap mungkin selamat untuk digunakan semasa mengandung. Walau bagaimanapun, tidak menggunakan produk ini tanpa nasihat perubatan jika anda hamil.

Ia adalah tidak diketahui sama ada ubiquinone melalui susu ibu atau jika ia boleh membahayakan bayi yang menyusu. Jangan gunakan produk ini tanpa nasihat perubatan jika anda menyusukan bayi.

Jangan memberi apa-apa makanan tambahan herba / kesihatan untuk kanak-kanak tanpa nasihat doktor.

BAGAIMANA SAYA PERLU MENGAMBIL UBIQUINONE?

Apabila menimbangkan penggunaan makanan tambahan herba, mendapatkan nasihat daripada doktor anda. Anda juga boleh mempertimbangkan untuk berunding dengan seorang pengamal yang terlatih dalam penggunaan makanan tambahan herba / kesihatan.

Jika anda memilih untuk menggunakan ubiquinone, gunakan ia seperti yang diarahkan pada pakej atau seperti yang diarahkan oleh doktor, ahli farmasi, atau pembekal penjagaan kesihatan anda yang lain. Jangan gunakan lebih daripada produk ini daripada yang disyorkan pada label.

Mengukur ubat cecair dengan picagari dos yang diberikan, atau dengan dos-mengukur sudu khas atau cawan perubatan. Jika anda tidak mempunyai peranti dos-mengukur, tanya ahli farmasi anda untuk satu.

Untuk mengambil tablet berpecah belah , gunakan tangan kering untuk mengeluarkan tablet daripada pakej, dan letakkan di dalam mulut anda. Ia akan mula membubarkan segera. Jangan telan ubat biji. Benarkan ia larut dalam mulut anda tanpa mengunyah.

Jangan gunakan pelbagai bentuk ubiquinone pada masa yang sama tanpa nasihat perubatan.Menggunakan formulasi yang berbeza bersama-sama meningkatkan risiko dos berlebihan.

Tekanan darah anda mungkin perlu diperiksa semasa anda mengambil ubiquinone.

Jika anda memerlukan pembedahan , berhenti mengambil ubiquinone sekurang-kurangnya 2 minggu lebih awal daripada masa.

Simpan ubiquinone pada suhu bilik, jauh daripada cahaya, haba, dan kelembapan. Menyimpan botol ubat ditutup apabila tidak digunakan.

APA YANG AKAN BERLAKU SEKIRANYA SAYA TERTINGGAL SATU DOS?

Langkau dos yang tertinggal jika ia hampir masa untuk dos yang dijadualkan berikutnya. Janganmenggunakan ubat lebih daripada yang diarahkan oleh doktor.

APAKAH YANG AKAN BERLAKU JIKA SAYA BERLEBIHAN?

Dapatkan rawatan perubatan kecemasan atau hubungi talian Pusat Racun Negara di 1-800-222-1222.

APA YANG PERLU SAYA ELAKKAN SEMASA MENGAMBIL UBIQUINONE?

Elakkan daripada menggunakan ubiquinone bersama-sama dengan makanan tambahan herba / kesihatan lain yang boleh tekanan darah juga lebih rendah. Ini termasuk Andrographis, peptida kasein, cakar kucing, minyak ikan, L-arginina, lycium, Jelatang, atau theanine.

APAKAH KESAN-KESAN SAMPINGAN YANG MUNGKIN UBIQUINONE?

Dapatkan bantuan perubatan kecemasan jika anda mempunyai tanda tindak balas alahan seperti: gatal-gatal; sukar bernafas; bengkak pada muka, bibir, lidah, atau tekak.

Walaupun tidak semua kesan sampingan yang diketahui, ubiquinone dianggap sebagai mungkin selamat bagi kebanyakan orang dewasa apabila digunakan seperti yang diarahkan.

Berhenti menggunakan ubiquinone dan memanggil doktor anda segera jika anda mempunyai:

 • sangat rendah tekanan darah -dizziness, kelemahan yang teruk, rasa seperti anda mungkin akan pengsan.

Kesan-kesan sampingan mungkin termasuk:

 • sakit perut, loya, muntah-muntah, hilang selera makan;
 • cirit-birit;
 • ruam; atau
 • tekanan darah rendah.

Ini bukanlah senarai lengkap kesan-kesan sampingan dan kesan lain boleh berlaku. Hubungi doktor anda untuk nasihat perubatan tentang kesan-kesan sampingan. Anda boleh melaporkan kesan sampingan kepada FDA di 1-800-FDA-1088.

APAKAH UBAT-UBATAN LAIN YANG AKAN MENJEJASKAN UBIQUINONE?

Jangan mengambil ubiquinone tanpa nasihat perubatan jika anda menggunakan mana-mana ubat-ubatan berikut:

 • Omega-3 asid lemak;
 • vitamin (terutama A, C, E, atau K);
 • ubat tekanan darah;
 • ubat kanser; atau
 • warfarin (Coumadin, Jantoven).

Senarai ini tidak lengkap. ubat-ubatan lain boleh berinteraksi dengan ubiquinone, termasuk preskripsi dan over-the-kaunter ubat-ubatan, vitamin, dan produk herba. Tidak semua interaksi mungkin disenaraikan dalam panduan produk ini.

DI MANA SAYA BOLEH MENDAPATKAN MAKLUMAT LANJUT?

Berunding dengan jagaan kesihatan berlesen profesional sebelum menggunakan apa-apa makanan tambahan herba / kesihatan. Sama ada anda sedang dirawat oleh seorang doktor perubatan atau pengamal yang terlatih dalam penggunaan ubat-ubatan / makanan tambahan semula jadi, memastikan semua pembekal penjagaan kesihatan anda tahu tentang semua masalah kesihatan anda dan rawatan.

Mymedabc.com