VINCAMINE

Mymedabc.com

Vincamine adalah makanan tambahan nootropic semula jadi yang dikelaskan sebagai vasodilator periferal. Ini bermakna ia mampu meningkatkan aliran darah dan bekalan oksigen ke otak. Kesan penggunaan vincamine dilaporkan termasuk peningkatan tenaga mental, kejelasan pemikiran, pemprosesan intelek dan kecerdasan yang memuncak. Ia dijual di bawah nama perdagangan Oxybral SR, walaupun ada juga beberapa alternatif generik, bergantung kepada lokasi dan negara anda. Kebanyakan rumusan yang lebih biasa adalah satu bentuk kelegaan berterusan. Vincamine juga dianggap sebagai alkaloid indole, yang merupakan komponen biasa wangian dan prekursor kepada pelbagai jenis ubat-ubatan.

Ianya dijumpai secara semula jadi dalam daun kecil Vinca atau loji Periwingkle dan terdiri daripada kira-kira 50% daripada semua alkaloid yang indole ditemui dalam tumbuhan ini, mengikut berat badan. Tambahan ini juga terdapat dalam spesies Catharanthus roseus itu. Ia pertama kali dikeluarkan dalam kuantiti industri pada tahun 1955 oleh sepasukan saintis agen yang mempunyai ciri-ciri vasoactive penyiasat. Pada masa kini, kebanyakan pengguna nootropic akan mengambil Vinpocetine yang merupakan versi disucikan vincamine sebaliknya. Vinpocetine memberikan anda semua faedah sama vincamine pada potensi yang lebih besar dan dengan dos yang disyorkan yang lebih kecil.

KESAN VINCAMINE:

Walaupun vincamine telah digunakan secara terapeutik selama hampir tiga dekad, ia masih agak sukar untuk menentukan dengan tepat bagaimana ia berfungsi dan mengenakan kesannya.Sebagai vasodilator kuat, tambahan ini diperhatikan melonggarkan sel-sel otot licin dalam dinding saluran darah. Kesan ini adalah untuk benar-benar memperluaskan atau mengembangkan saluran yang membawa darah ke otak. Ini, sudah tentu, juga membawa kepada peningkatan dalam aliran darah. kesan vincamine adalah terpilih, yang memberi kesan terutamanya kawasan dgn otak. Ini meningkatkan aliran darah akan otak serta peningkatan bekalan nutrien, oksigen dan glukosa.Keputusan akhirnya adalah lebih baik pengeluaran tenaga di dalam otak serta peningkatan pengambilan sumber penting untuk penyelenggaraan sel.

Satu lagi mekanisme menarik tindakan untuk tambahan ini adalah pengaktifan sebahagian daripada batang otak yang dikenali sebagai coeruleus locus. Ini adalah kawasan batang otak yang terlibat dengan tindak balas fisiologi panik dan tekanan. Ia adalah laman prinsip di dalam otak untuk sintesis norepinephrine dan terdiri terutamanya daripada neuron sederhana. Ini neuron juga melanjutkan di seluruh korteks serebrum (kawasan yang bertanggungjawab untuk pemikiran dan perancangan). Semakin usia kita, bilangan neuron ini menurun dan juga seolah-olah kehilangan keberkesanannya. Vicamine bertindak dengan ‘bangun’ neuron ini dan mengaktifkan semula mereka, membantu untuk mengimbangi beberapa penurunan kognitif yang berkaitan dengan usia yang biasanya dijangkakan.

MANFAAT VINCAMINE:

Banyak manfaat daripada vincamine secara langsung berkaitan dengan sifat-sifat vasodilation dan kesan. Dengan meningkatkan aliran darah ke otak terdapat beberapa keadaan yang berbeza yang mungkin berpotensi dirawat. Ini termasuk vertigo dan sindrom Meniere. Ia juga boleh membantu dengan kesukaran untuk tidur, perubahan emosi, kemurungan, masalah pendengaran, tekanan darah tinggi, dan juga kekurangan aliran darah ke mata.

Tambahan ini juga telah menunjukkan keberkesanan dalam rawatan penyakit Alzheimer. Beberapa kajian juga telah menunjukkan bahawa vincamine mampu menormalkan corak otak-gelombang orang tua yang mempunyai kecacatan memori dan ketidakupayaan untuk menumpukan perhatian. Ia juga mungkin berkesan sebagai rawatan untuk sindrom otak organik alkohol teraruh.

Walaupun terdapat beberapa laporan anekdot daripada pengguna vincamine, ia adalah sukar untuk menunjukkan apa-apa bukti yang kukuh untuk menyokong manfaat yang berkaitan dengan peningkatan dalam kognisi. Walau bagaimanapun, pengguna tidak menunjukkan bahawa tambahan ini membantu untuk meningkatkan daya ingatan dan meningkatkan tumpuan mereka.Selain itu, ia telah dikenali untuk meningkatkan mood keseluruhan dan membawa kepada rasa peningkatan kesejahteraan.

VINCAMINE DOS:

Ini adalah makanan kesihatan herba yang agak kuat, jadi ia adalah penting untuk kekal dalam julat dos yang disyorkan. Hampir semua orang ini akan terdiri daripada 30 mg setiap 12 jam, atau dua kali sehari. Seperti juga suplemen baru, ia adalah sangat disyorkan bahawa anda berunding dengan pakar perubatan yang berkelayakan atau profesional perubatan sebelum menambah ini kepada regimen anda. Juga, bermula dengan dos terendah yang berkesan juga penting. Sahaja meningkatkan (dan hanya sehingga tahap yang disyorkan) sekali anda lebih biasa dengan kesan.

KESAN-KESAN SAMPINGAN VINCAMINE:

Terdapat kesan-kesan sampingan yang sangat sedikit yang berkaitan dengan makanan tambahan ini. Kadang-kala ia boleh menyebabkan beberapa perut atau isu-isu gastrousus. Biasanya, jika ini berlaku pilihan yang terbaik adalah untuk tidak meneruskan penggunaan (yang juga perlu menjaga kesan sampingan).

KAJIAN VINCAMINE:

Vincamine adalah makanan tambahan dengan kedua-dua peningkatan kognitif dan faedah pelindung saraf. Dengan meningkatkan aliran darah serebral, nootropic ini dikatakan mengeluarkan kabus otak, membantu anda mendapatkan fokus dan bermotivasi, dan juga membuat kognisi umum lebih mudah. Anda mungkin mengalami tahap memuncak kejelasan mental dan terjaga serta potensi untuk kesan peningkatan mood. Hari ini, ia adalah lebih biasa untuk menggunakan versi biosintetik disucikan daripada vincamine dikenali sebagai Vinpocetine atau Cavinton, walaupun beberapa syarikat masih menjual vincamine sendiri. Jika anda berminat untuk mencuba timbunan nootropic dengan Vinpocetine, ia akan menjadi bernilai melihat makanan tambahan otak Alpha yang menggabungkan terbitan herba ini dengan 10 sebatian otak meningkatkan lain.

VIDEO VINCAMINE

Mymedabc.com